Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   11 juliol 2012 12:28

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill s’incrementa lleugerament arreu, fent que el perill moderat sigui el més freqüent. El perill alt es situa a l’interior de Terres de l’Ebre, nord de l’Alt Empordà i comença a aparèixer al sud de l’altiplà central.
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi de vegetació a Sant Feliu de Sasserra, que ja està controlat i ha cremat 4,2 hectàrees. Fins a quatre dotacions es quedaran a la zona vigilant i remullant el perímetre, així com també totes aquelles soques i punts calents que poguessin revifar.
 
D’altra banda, els Bombers mantenen el seu dispositiu habitual a tot el territori. Avui tenen previst fer rutes aèries i per terra a aquelles zones de sega, sobretot a les comarques de Lleida.
 
Les humitats relatives s’han recuperat a gran part del país excepte les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Durant les hores de més risc d’incendi efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAF) faran rutes per les Terres de l’Ebre.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, està prevista la presència de núvols baixos a l’interior del país, i que a la tarda creixeran nuvolades a les zones del Pirineu i Prepirineu i punts dels Ports, que poden deixar xàfecs febles o moderats, localment amb tempesta. La humitat és lleugerament més baixa que la d’ahir a l’Empordà i a la zona sud del país, tot i que s’anirà recuperant al llarg del dia. Pel que fa al vent, es manté la tramuntana fins a finals del dia, quan es reforçarà; a última hora de la tarda també entrarà vent de mestral al terç sud del territori. Les temperatures seran més baixes que les d’ahir a les hores centrals del dia.
 
La Direcció General de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

1  

Imatges

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal 236