Territori

El conseller Recoder visita la renovació de l'L-201 entre Maldà i Arbeca

query_builder   12 juliol 2012 10:12

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder visita la renovació de l'L-201 entre Maldà i Arbeca

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha visitat avui el tram de l’L-201 entre Maldà i Arbeca un cop han finalitzat les obres de condicionament que s’hi han dut a terme. Les obres han consistit en l’eixamplament i la millora del traçat de la carretera al llarg de 9,6 quilòmetres per tal de facilitar la seguretat viària i la comoditat en la conducció. Els treballs han comportat una inversió de 6,7 MEUR.
Conseller Recoder a la carretera d'Arbeca
Millora del traçat de l’L-201
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha visitat avui la renovada L-201 entre Maldà i Arbeca, un cop va entrar en servei recentment el condicionament del tronc de la carretera que s’hi ha dut a terme. Aquesta actuació ha permès millorar el traçat i nivell de servei d’aquesta carretera en un tram de 9,6 quilòmetres i, d’aquesta manera, afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Les obres, que van començar la tardor de 2010, han significat una inversió de  6,7 MEUR. 
 
 Els treballs han consistit en l’eixamplament de la calçada i la suavització d’alguns revolts i pendents, així com en la renovació del ferm. El tram on s’ha actuat s’inicia a la rotonda per accedir a Maldà, a l’encreuament amb la carretera LP-2335, i finalitza al nucli d’Arbeca.
 
La carretera s’ha eixamplat en els trams interurbans dels 5-5,5 metres que tenia anteriorment als 8 metres actuals. Així, la nova calçada compta amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals de 0,5 metres. A la travessera de Belianes, s’ha renovat el ferm.
 
Aquesta actuació també ha comportat la millora del drenatge de la via, amb l’execució de calaixos i de cunetes laterals. L’obra inclou la formació d’un total de 7,5 quilòmetres de camins, tant de servei com d’accessos a finques i es complementa amb la senyalització horitzontal i vertical, la col·locació de barreres de seguretat, i mesures ambientals, com l’estesa de terra vegetal als talussos.
 
Finalment, cal indicar que la tardor vinent s’executaran tasques d’integració ambiental de la carretera ara renovada. Aquests treballs s’han licitat per un valor de prop de 250.000 euros i es preveu iniciar-los passat aquest estiu. 
 
 
Estació d’autobusos de les Borges Blanques
 
A més, el conseller ha recordat que la pròxima tardor el Departament de TES arranjarà l’estació d’autobusos per tal de millorar el tancament que hi ha actualment per als usuaris. La parada és una estructura metàl·lica que conforma una marquesina de policarbonat i vidre armat, amb un petit refugi interior de vidre per a l’espera dels usuaris.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 405