Drets Socials

Visita al camp de treball al castell de Guardiola de Berguedà

Uns 22.000 joves participen aquest estiu en 531 activitats d'estiu a la Catalunya Central

query_builder   12 juliol 2012 12:14

event_note Nota de premsa

Uns 22.000 joves participen aquest estiu en 531 activitats d'estiu a la Catalunya Central

El director general de Joventut, Toni Reig, visita un camp de treball al castell de Guardiola de Berguedà i un campament a Bagà
 
El coordinador territorial de Joventut, Oriol Martín, vista unes colònies a la Pobla de Lillet i les estades “L’estiu és teu!” a l’alberg de Berga
Visita Berguedà
Un total de 19.133 nois i noies i 2.867 monitors participen aquest estiu en activitats educatives i de lleure a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona. Segons les dades registrades per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, les activitats més concorregudes a la Catalunya Central són les acampades (182), seguides dels casals de vacances i les colònies (158 cadascuna de les dues tipologies), les rutes (21) i els camps de treball (12).
 
El director general de Joventut, Toni Reig, s’ha desplaçat avui a la comarca del Berguedà per seguir de prop el desenvolupament d’alguna d’aquestes activitats. Al matí, Reig ha visitat el camp de treball “Redescobrim el Castell de Guardiola de Berguedà”, que té lloc en aquesta població durant la primera quinzena de juliol i que està organitzat per la Direcció General de Joventut i desenvolupat pel Grup d’Esplai Penyes Altes.
 
Al camp de treball hi participen 24 joves de 14 a 17 anys, que durant aquests dies estan aprenent tècniques arqueològiques i coneixements de l’edat mitjana. Els participants continuen la feina començada l’estiu passat, destinada a delimitar el jaciment, tot buscant les restes de les muralles que formaven el perímetre del castell. A més, també es faran cates per aproximar-se el màxim possible a la realitat històrica del conjunt.
 
 
7.312 joves al Berguedà
 
Durant la visita, Toni Reig ha que recordat aquest camp de treball tindrà continuïtat en un proper torn, que tindrà lloc del 5 al 19 d’agost, i al qual s’han inscrit 22 joves. Així mateix, Reig ha destacat que el Berguedà és la comarca que registra més activitats de tota la Catalunya Central, amb un total de 216, seguida per Osona (203), el Bages (57) i l’Anoia (55). A més, també és la segona comarca amb més activitats de tot Catalunya, després del Barcelonès, on se n’organitzen 429.
 
Les 216 activitats que es fan al Berguedà són majoritàriament acampades (127), seguides dels casals de vacances (40), colònies (31), rutes (15) i camps de treball (3). Segons les dades notificades a la Direcció General de Joventut, hi participaran un total de 6.272 nois i noies i 1.040 monitors.
 
Posteriorment, el director general de Joventut ha anat a Bagà, on ha presenciat l’activitat que l’entitat Agrupament Escolta i Guia Charles de Foucauld duu a terme en el terreny d’acampada Sant Joan de l’Avellanet. Es tracta d’una instal·lació de la Direcció General de Joventut gestionada per l’entitat Minyons Escoltes i Guies (MEG).
 
Al migdia, el coordinador territorial de Joventut, Oriol Martín, ha visitat les colònies que es duen a terme a la casa de colònies La Sala de la Pobla de Lillet de l’11 al 21 de juliol, organitzades per l’esplai La Trepa. El coordinador ha estat acompanyat per la presidenta del Moviment de Centres d’Esplai Cristians, Maria Valencia, i pel director del Servei de Colònies de Vacances, Aleix Llobet.
 
Finalment, Oriol Martín té previst desplaçar-se aquesta tarda a l’alberg de Berga, on s’estan desenvolupant unes estades d’aprenentatge d’idiomes de “L’estiu és teu!”, programa organitzat per l’Agència Catalana de la Joventut en un total de 31 albergs de la xarxa pública. El torn que visitarà el responsable de Joventut compta amb la participació de 98 nois i noies de 13 a 16 anys, que del 8 al 21 de juliol aprofundeixen en l’aprenentatge de la llengua anglesa.
 
Aquestes estades estan basades en un model intensiu d’inserció lingüística en anglès, ja que, a més de les dues classes diàries d’anglès, tots els monitors utilitzen aquesta llengua en les diferents activitats lúdiques que hi ha organitzades.

1  

Imatges

Visita al camp de treball al castell de Guardiola de Berguedà

Visita al camp de treball al castell de Guardiola de Berguedà 706