Educació

Irene Rigau: "L'ensenyament no només és una manera de treballar, sinó també una manera de viure"

query_builder   12 juliol 2012 13:23

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "L'ensenyament no només és una manera de treballar, sinó també una manera de viure"

  • Ho ha afirmat durant el lliurament de diplomes corresponents a la primera convocatòria d’acreditació de directiu professional docent
Acreditació directors mitja
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau,  ha afirmat que “l’ensenyament no només és una manera de treballar, sinó també una manera de viure”. Rigau ha fet aquesta afirmació aquest matí durant el lliurament de diplomes corresponents a la primera convocatòria d’acreditació de directiu professional docent, que ha tingut lloc a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
 
La consellera ha dit que amb aquestes acreditacions “neix una nova manera d’exercir la professió” i ha definit els principis que han de tenir clars els directors de centres: “responsabilitat, respecte, integritat personal, imparcialitat, eficàcia i professionalitat”. En aquest sentit, els ha animat a ser solució en temps de crisi: “el nostre sistema necessita una escola pública forta perquè és la clau de la cohesió” i els ha explicat que “tenim una responsabilitat històrica davant una societat que ens pot definir, la clau està en les noves generacions que estan a les vostres mans”. Ha afegit que aquesta solució “vol dir serenitat, optimisme i confiança” i que “els valors de fons de casa nostra faran possible que ens en sortim”.
 
La titular d’Ensenyament ha avançat durant l’acte que "en principi aquesta convocatòria tindrà caràcter bianual", tot i que s'haurà d'estudiar la seva evolució el curs vinent. La consellera també ha exposat que estem en temps difícils i "no ens valen fórmules antigues, davant d'una situació que no serà curta ni un fet puntual, necessitem actituds serenes i més tranquil·les. Necessitem que els alumnes vegin que el temps d'escola és un temps molt vàlid".
 
El director general de Centres Públics, Jordi Roig ha assenyalat durant la seva intervenció que "es tracta d'una iniciativa pionera, alineada en el pla d'ofensiva sobre l'èxit escolar" i que "ens permetrà assolir el màxim rendiment dels nois i noies i tenir la millor escola pública". Ha afegit que un director de centre ha d'exercir un "lideratge pedagògic, organitzatiu i de gestió". Per la seva banda, el director general de Professorat i Personal de Centres Públics, Alberto del Pozo, que ha remarcat l'important paper de la LEC en la direcció de centres, ha manifestat que "si un director acredita la seva competència professional serà un criteri decisiu per ser director de centre".
 
Dels 80 professionals que han estat acreditats, 59 ja exerceixen tasques de direcció en l’actualitat.  Al procés d’acreditació s’hi van presentar 229 aspirants, dels quals 186 en van resultar admesos i 43, exclosos. El procés, que s’ha desenvolupat durant els mesos d’abril i maig, ha constat de dues proves de caràcter eliminatori i d’una valoració de mèrits.
 
El nombre de professionals docents acreditats per serveis territorials han estat els següents:
 
Serveis territorials
Nombre de docents acreditats
Baix Llobregat
9
Barcelona Comarques
7
Barcelona
12
Catalunya Central
4
Girona
13
Lleida
3
Maresme-Vallès Oriental
14
Tarragona
7
Terres de l'Ebre
4
Vallès Occidental
7
TOTAL
80
 
 
El Departament d’Ensenyament va convocar el passat mes de gener, per primera vegada, el procés selectiu per acreditar 80 professionals de la direcció escolar. Es tracta d’una iniciativa pionera en el camp de la direcció escolar de centres públics docents i té com a objectiu aconseguir que el conjunt de la direcció de centres de titularitat del Departament acabi tenint una direcció professionalitzadora. 
 
 
12 de juliol de 2012

1  

Imatges

Acreditació directors alta

Acreditació directors alta 6693