Delegació a Barcelona

25è aniversari del Banc dels Aliments

query_builder   5 juliol 2012 13:46

event_note Nota de premsa

25è aniversari del Banc dels Aliments

El delegat va assistir el 4 de juliol a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda per participar en un acte de commemoració del 25è aniversari del Banc dels Aliments. Aquesta entitat lluita eficaçment contra el malbaratament d’aliments i que ha consolidat el seu compromís amb els més necessitats. Té una xarxa de deu delegacions que recupera, gestiona i distribueix els aliments entre més de 300 entitats socials a Catalunya.
Generalitat de Catalunya
 
 
 
Santa Perpètua ha estat un dels dos municipis del Vallès Occidental que ha acollit un acte del programa commemoratiu de l'aniversari del Banc dels Aliments. L'acte va incloure la projecció d'un vídeo, i L’acte va comptar amb l'actuació musical del cantautor Miquel Pujadó i hi van assistir l'alcaldessa, Isabel Garcia; el president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, i el delegat de la Fundació al Vallès Occidental, Antoni Sansalvador i el perpetuenc Miquel Àngel Rodríguez, respectivament; la directora general de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera; i el segon tinent d'alcalde, Francesc Rodríguez.
 
En els diferents parlaments es va elogiar la tasca social del Banc, i la seva capacitat de coordinació dels diferents elements que formen part de la cadena solidària: empreses donants d'aliments, voluntaris i entitats benèfiques. El delegat va subratllar que “per arribar a tot arreu, a totes les persones, cal solidaritat, inventiva, decisió, organització i voluntariat, valors que representa el Banc del Aliments”.
 
L'any passat el Banc dels Aliments va comptar amb la col·laboració de 320 empreses, 200 voluntaris, 311 entitats receptores i més de 114.000 beneficiaris. El banc va gestionar més de deu tones d'aliments. L'alcaldessa, Isabel Garcia va lamentar el creixement alarmant de beneficiaris. I el tinent d’alcalde va assenyalar que l’any 2011 a Santa Perpètua es van distribuir 29.300 quilos d'aliments entre 210 famílies del municipi, i s'ha incrementat de 70 a 210 el nombre de famílies ateses en el marc del programa d'aliments.