Interior

Interior i l'Ajuntament de Sant Just Desvern signen l'adhesió d'aquesta població a la xarxa RESCAT

query_builder   12 juliol 2012 15:47

event_note Nota de premsa

Interior i l'Ajuntament de Sant Just Desvern signen l'adhesió d'aquesta població a la xarxa RESCAT

El conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, han signat avui un conveni per a l’adhesió d’aquest municipi a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya.
 
A l'acte també hi ha assistit el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja, entre d'altres autoritats.
 
 
XARXA RESCAT
 
La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l’Aigua, Direcció General de Protecció Civil, policies locals i tots els ajuntaments sense policia local).
 
A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.
 
La xarxa està, a més, especialment dissenyada perquè sigui més robusta i fiable, sobretot en casos d’emergències, ja que no se satura per trucades de mòbils, té més cobertura que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. Garanteix també la confidencialitat en les comunicacions i dades.
 
Entre les característiques de la xarxa RESCAT destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d’emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.
 
El Departament d’Interior ha ofert a totes les policies locals de Catalunya que també s’integrin en el mateix sistema de telecomunicacions i ha facilitat dos terminals als alcaldes de tots els municipis sense policia local de Catalunya, que d’aquesta forma estan connectats permanentment amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) per comunicar-se en qualsevol cas d’emergència.
 
Actualment hi ha signats 98 convenis per a l’adhesió dels ajuntaments a la xarxa RESCAT i 36 municipis que han aprovat el conveni per les seves Juntes de Govern o Ple de l’Ajuntament.