Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

El delegat, Salvador Jorba, ha explicat a Martorell els canvis i avantatges que representen les 'lleis òmnibus'

query_builder   12 juliol 2012 10:05

event_note Nota de premsa

El delegat, Salvador Jorba, ha explicat a Martorell els canvis i avantatges que representen les 'lleis òmnibus'

El delegat va explicar ahir al vespre a Martorell (Baix Llobregat) un seguit de casos pràctics de les lleis òmnibus. Li va acompanyar l’alcalde i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. Jorba va destacar la transcendència d’un conjunt normatiu que “atorga credibilitat i confiança en els empresaris per facilitar la generació de riquesa.”
Generalitat de Catalunya
 
 
A la Sala de Cultura La Vila,  davant uns quaranta assistents, Jorba va exposar exemples paradigmàtics dels avantatges que aporta la nova normativa, especialment per a les iniciatives empresarials. L’objectiu és incentivar la recuperació econòmica del país i “que siguem els primers en sortir de l’atzucac en què ens trobem” –va dir.
 
Canvi radical de criteri
“Adoneu-vos del canvi radical de criteri que aporten les òmnibus –va assenyalar, perquè atorguen credibilitat a l’empreneduria, de manera que serà després quan l’administració s’asseguri del compliment de les obligacions, evitant entrebancs als impulsos econòmics.” Per la seva banda, l’alcalde, Salvador Esteve, va coincidir en destacar les facilitats que brinden les lleis òmnibus i va fer incís en les expectatives que desperten en el sector productiu.
 
Jorba va recordar que en aquest procés de simplificació i d’agilització normativa s’han d’implicar totes les administracions locals, adaptant els seus protocols d’autoritzacions al règim de comunicació prèvia, un dels eixos principals de la nova regulació.
 
Les cinc lleis òmnibus simplifiquen la complexitat que representaven prop d’un centenar, i abasten els principals àmbits d’activitat productiva del país. La nova regulació respon al triple objectiu d’austeritat, aprimament i agilitat en què es fonamenta l’acció del Govern de la Generalitat, i ha estat fruit del consens amb els principals representants empresarials del país: Foment del Treball, Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec i Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa.