Delegació a la Catalunya Central

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita ajuntaments del Bages, Osona i el Solsonès

query_builder   12 juliol 2012 13:29

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita ajuntaments del Bages, Osona i el Solsonès

Ha visitat Aguilar de Segarra i Castellnou de Bages, al Bages; Santa Maria de Corcó, Sant Hipòlit de Voltregà, les Masies de Voltregà, Sant Quirze de Besora, Montesquiu, Orís, Rupit i Pruit, Sora, Vidrà i Sobremunt, a Osona, i Odèn, Pinell i la Molsosa, al Solsonès.

 
Jordi Moltó, delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, ha continuat la seva ronda de visites als municipis del territori.En concret, en els últims dies ha estat als d’Aguilar de Segarra i Castellnou de Bages, al Bages; Santa Maria de Corcó, Sant Hipòlit de Voltregà, les Masies de Voltregà, Sant Quirze de Besora, Montesquiu, Orís, Rupit i Pruit, Sora, Vidrà i Sobremunt, a Osona, i Odèn, Pinell i la Molsosa, al Solsonès.
 
A Aguilar de Segarra, Moltó va visitar, acompanyat de l’alcalde, Valentí Riera, el Castell de Castellar, actualment en fase de restauració, i on s’ha acabat una fase de consolidació. També van parlar del projecte que tenen pensat presentar al projecte Viure al Poble, de restauració i recuperació d’un molí fariner i del camí de vianants d’accés al Castell de Castellar, amb la voluntat de recuperar les arrels del poble i consolidar tot l’entorn com a equipament turístic. Finalment van visitar les piscines municipals, la pista poliesportiva i el camp de plaques fotovoltaiques.
A Castellnou de Bages, es va entrevistar amb l’alcalde, Francesc Martínez, sobre les possibles modificacions en el projecte de la nova escola, actualment en construcció, i de la necessitat que continuïn a bon ritme per garantir el possible trasllat al nou centre a principis de l’any vinent. Així mateix, van parlar dels problemes de cobertura telefònica, que s’han agreujat arran de les últimes tempestes; de qüestions de sanejament, del camí de Callús i del manteniment de la carretera d’accés a Castellnou.
 
A Santa Maria de Corcó, el delegat va mantenir una entrevista amb el seu alcalde, Sebastià Riera, que li va destacar la situació econòmica positiva de l’Ajuntament, alhora que els problemes que genera el fet que el municipi consti de quatre nuclis habitats. Així mateix van parlar dels projectes del programa Viure al Poble + i del PUOSC, així com del Festival Internacional de Música de Cantonigròs.
A la visita a Sant Hipòlit de Voltregà, en entrevista amb el seu alcalde, Xavier Vilamala, van tractar de la situació econòmica del municipi, del PUOSC, de l’escola i de l’ampliació de la residència, en un projecte consorciat amb el municipi veí de les Masies de Voltregà per tal d’optimitzar recursos. En la seva visita següent, precisament, a les Masies de Voltregà, també va tractar aquest mateix tema amb el seu alcalde, Sergi Vilamala, amb qui també va parlar de l’institut i de l’escola, de qüestions relacionades amb l’ACA i amb la problemàtica del manteniment de l’antiga carretera C-17 al seu pas per l’interior del municipi.
 
A Sant Quirze de Besora, el delegat va visitar l’Ajuntament, on es va entrevistar amb l’alcaldessa, Rosa Vestit, que li va exposar les dificultats per cobrar el PUOSC corresponent a l’exercici de 2010, de la necessitat de fer obres de reparació a l’escola o de la nova extensió de l’institut. Encara al Bisaura, es va entrevistar amb l’alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, amb qui va tractar de la subvenció que s’ha demanat al FEDER i de la necessitat d’ampliació de l’escola, que actualment té el menjador en un altre indret. 
A Orís, Jordi Moltó es va entrevistar amb l’alcalde, Arnau Basco, amb qui va tractar de les dificultats de connexió i mobilitat de tractors i altra maquinària agrícola, de la senyalització de carreteres de qüestions relacionades amb la depuració d’aigües i l’ACA i de l’obertura a l’estiu del CAP.
A Rupit i Pruit, en entrevista amb el seu alcalde, Sebastià Juanola, van parlar de la seguretat del Pont dels Tres Ulls, en el qual ja hi està treballant tant Carreteres com la Diputació, del projecte de depuradora i de la nova fase que cal de les obres de la sala polivalent, actualment en execució.
A Sora, Jordi Moltó va entrevistar-se amb el seu alcalde, Eudald Parcerisas, amb qui va parlar de la necessitat d’una segona fase de les obres del nou edifici consistorial, via PUOSC, i de qüestions relacionades amb l’enllumenat i l’estalvi energètic.
A Vidrà, el delegat va veure’s amb l’alcalde, Josep Anglada, amb qui va fer un repàs a la situació de les activitats econòmiques del municipi. També van tractar, com en altres ajuntaments, de la subvenció del PUOSC, així com de la necessitat d’arranjament de camins del municipi.
A Sobremunt, Jordi Moltó va entrevistar amb la seva alcaldessa, Joaquim Casas, amb qui va parlar de diferents temes pendents de cobrament, de la portada d’aigua des de Sant Bartomeu del Grau i de la necessitat d’una altra fase de les obres del centre i de la possibilitat de subvencionar-les via PUOSC.
 
La visita a Odèn va servir per posar de relleu la problemàtica de la manca de depuració d’aigües als nuclis de Cambrils, Valldan i alguna masia aïllada. L’alcalde, Andreu Alet, va destacar també la dificultat que hi ha pel manteniment de camins. Moltó també va visitar les Salines de Cambrils, espai a l’aire lliure que l’Ajuntament vol potenciar com a reclam turístic.
La visita a Odèn, terme muntanyenc, situat al peu del massís del Port del Comte, va servir per posar de relleu  la problemàtica  de la manca de depuració d’aigües als nuclis de Cambrils, Valldan i alguna masia aïllada. L’alcalde, Andreu Alet, i alguns dels representants de l’Ajuntament  també van destacar especialment la dificultat que hi ha per fer el manteniment dels camins.
A Pinell de Solsonès, el delegat va reunir-se  a l’Ajuntament amb l’alcalde, Benjamí Puig. Es van tractar problemàtiques relacionades amb  les vies de comunicació, carreteres i camins rurals.  Des de l’Ajuntament es  va transmetre la voluntat de prioritzar futures inversions en la seva millora. Es va posar de relleu que l’Ajuntament ha pogut completar el projecte de soterrament de les xarxes de serveis i de renovació de l'enllumenat públic al nucli de Sant Climenç, sufragat per ajuts del PUOSC majoritàriament i per recursos propis.
Finalment,  a la Molsosa, després de visitar el nucli de Prades, el delegat va ser rebut a l’Ajuntament per l’alcalde, Marià Torra. Un dels temes que es van considerar va ser la potencialitat del turisme rural i es va donar la màxima importància a la necessitat de millorar les comunicacions sobretot en camins rurals i carreteres locals. Entre d’altres temes, els representants de l’Ajuntament també van mostrar la seva preocupació per la manca de depuradores per sanejar les aigües residuals.

4  

Imatges

El delegat del Govern amb l'alcalde de les Masies de Voltregà

El delegat del Govern amb l'alcalde de les Masies de Voltregà 1246

Visita institucional a la Molsosa

Visita institucional a la Molsosa 2654

Visita institucional a Odèn

Visita institucional a Odèn 80

Visita institucional a Pinell de Solsonès

Visita institucional a Pinell de Solsonès 86