Direcció General de Comunicació

La Generalitat participa a la setena edició de la Fira "Vive! Latinoamérica" a Barcelona

query_builder   13 juliol 2012 17:19

event_note Nota de premsa

La Generalitat participa a la setena edició de la Fira "Vive! Latinoamérica" a Barcelona

  • El certamen estrena ubicació a les Cotxeres de Sants després de sis anys a l’Hospitalet de Llobregat
  • Hi serà present la Direcció General per a la Immigració, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Consorci per a la Normalització Lingüística
La Generalitat de Catalunya participa aquest cap de setmana a la setena edició de la fira “Vive! Latinoamérica”, que se celebra al recinte de les Cotxeres de Sants aquest dissabte i diumenge. Un certamen en el qual les persones d’origen llatinoamericà que resideixen a Catalunya, així com totes les interessades, trobaran una àmplia oferta lúdica, cultural, folklòrica, gastronòmica i comercial.

La cita estrena ubicació després de sis anys a l’Hospitalet de Llobregat i es trasllada per primer cop a Barcelona. Entre d’altres, els visitants podran trobar diversos espais d’informació i assessorament. Enguany, el Govern hi participa a través de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) del Departament de la Presidència i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) vinculat al Departament de Cultura.

La Generalitat divulga i explica als assistents els principals drets i deures de la ciutadania, així com els serveis i les línies de treball que impulsa l’executiu català per facilitar l’acollida i la integració de persones nouvingudes. Per exemple, el telèfon d’informació sobre estrangeria 012 Immigració, la pàgina web http://acollida.gencat.cat o l’oferta de Formació Professional i de formació de persones adultes.

En paral·lel, l’ACCD difondrà l'espot “Guanya al silenci. Guanya a la malaltia de Chagas” impulsada per la Generalitat, la Fundació Futbol Club Barcelona, el Banc Interamericà de Desenvolupament, l’Institut Català de la Salut i la Fundació Leo Messi, jugador que s’hi ha involucrat del tot. Es tracta d’una afecció present principalment a l’Amèrica Llatina i que en les últimes dècades s’ha detectat en molts països europeus, principalment pels efectes de la mobilitat de la població.
 
Cursos ràpids de català
Les persones que visitin l'estand tindran l'oportunitat d'assistir també a alguna de les classes de català, en format reduït, que s'hi impartiran per tal que els potencials alumnes es facin una idea aproximada de la realitat de les aules del CPNL. Paral•lelament, es duran a terme "tastets de parelles lingüístiques" perquè els visitants coneguin de primera mà l'experiència de participar en el programa Voluntariat per la llengua.

`