Agència de l'Habitatge de Catalunya

La Generalitat cedeix 30 pisos a Càritas per evitar desnonaments

· El novembre de 2011 ja es va fer una primera cessió de 31 habitatges

query_builder   13 juliol 2012 14:43

event_note Nota de premsa

La Generalitat cedeix 30 pisos a Càritas per evitar desnonaments

· El novembre de 2011 ja es va fer una primera cessió de 31 habitatges

El director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglà, van signar ahir una ampliació del conveni signat el mes de setembre de 2011 per coordinar l’activitat relativa a programes d’habitatge social, amb la finalitat d’afavorir  la inclusió de persones amb especials necessitats d’atenció. Aquest conveni es va concretar en la cessió de 31 habitatges el mes de novembre de 2011 i que ara s’amplia amb 30 habitatges més.
 
La voluntat d’aquests convenis és sumar els esforços que fan les dues entitats per evitar que les famílies siguin desallotjades de les seves llars. La finalitat és ser més àgils a l’hora de donar resposta a les necessitats urgents d’habitatge, evitar desnonaments i afavorir la integració de les famílies.
 
Càritas Diocesana de Barcelona per dur a terme el seu objectiu d’acollida  de les persones amb dificultats  necessita disposar d’habitatges; és per això que que s’han signat aquests convenis que estableixen una col·laboració i suport mutu que es concreta en la cessió d’habitatges , en règim de lloguer, per donar resposta a situacions d’emergència social provinents de persones sense llar o desnonades per dificultats econòmiques. Des de la signatura del primer conveni s’han cedit un total de 61 habitatges que se sumaran als 150 habitatges d’inclusió dels quals ja disposa Càritas i la seva fundació.
 
Dels 30 habitatges cedits ara a Càritas n’hi ha 10 a Barcelona, 3 a Sant Andreu de la Barca, 3 a Vilafranca del Penedès, 3 a Vilanova i la Geltrú i 1 a cadascún dels municipis següents: Sant Boi de Llobregat, Montcada i Reixac, Badalona,  Cornellà, el Masnou, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Vilassar de Mar, Gavà, Gelida  i  Sant Boi de Llobregat.
 
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya,  disposa d’un seguit de mecanismes per lluitar contra l’exclusió social residencial i que s’estan potenciant en els darrers mesos.
 
 
·        L’Agència ha signat convenis amb sis entitats, entre les quals hi ha Càritas, per a la cessió de prop de 100 pisos, destinats a lluitar contra l’exclusió socials residencial i per a casos de desnonaments i famílies que es troben amb especials dificultats econòmiques.
 
·        Els habitatges d’inclusió són els que tenen algunes entitats per destinar-los a necessitats socials, i que reben per part de la Generalitat un ajut anual de 1200 euros per pis. A Catalunya hi ha prop de 900 pisos d’inclusió gestionats per 119 entitats.
 
·        L’Agència també té cedits prop de 300 habitatges a ajuntaments, que els destinen a emergències socials dels respectius municipis.
 
·        També disposa d’una oficina (Ofideute) per mediar entre entitats financeres i famílies que tenen dificultats per fer front al pagament de les hipoteques.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa conveni Càritas

Nota de premsa conveni Càritas
PDF | 52