Justícia

La consellera de Justícia i quatre vocals del CGPJ signen la pròrroga del Conveni en matèria de formació de jutges i magistrats que treballen a Catalunya

query_builder   13 juliol 2012 13:51

event_note Nota de premsa

La consellera de Justícia i quatre vocals del CGPJ signen la pròrroga del Conveni en matèria de formació de jutges i magistrats que treballen a Catalunya

.
El Departament de Justícia i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) han signat avui la pròrroga del Conveni de col·laboració entre el CGPJ i la Generalitat de Catalunya en matèria de formació continuada de magistrats i jutges amb destinació als òrgans judicials de Catalunya.
 
La consellera de Justícia, M. Pilar Fernández Bozal, ha subscrit avui el document juntament amb els vocals del Consell, Miguel Julián Collada, Carles Cruz, Ramon Camp i Félix V. Azón.
 
El gener de 1992, el CGPJ i la Generalitat de Catalunya van rubricar el primer conveni de col·laboració en matèria de formació continuada per a jutges i magistrats, que avui s’ha signat.
 
L’objectiu del programa de formació és fomentar un espai d’estudi i discussió entre els professionals de la judicatura i fomentar l’anàlisi i el debat en temes de clara incidència en la pràctica judicial, bé perquè poden interessar pels seus aspectes innovadors i controvertits, o bé perquè estan relacionats amb la problemàtica que comporta la pràctica professional. Entre aquesta formació hi ha cursos sobre dret civil català i ajuts per a la formació en llengua catalana.
 
El pressupost total destinat a aquesta activitat és de 153.457,30 euros i els dos organismes hi aportaran el 50 % de les despeses.