Salut

El conseller de Salut es reuneix amb la directora regional de l'OMS a Europa

query_builder   13 juliol 2012 16:40

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut es reuneix amb la directora regional de l'OMS a Europa

Boi Ruiz ha lliurat als representants de l’OMS-Europa un exemplar en anglès del Pla de salut de Catalunya i del quart informe de la Central de Resultats, que s’ha presentat avui en roda de premsa.
Avui, 13 de juliol, Boi Ruiz s’ha reunit amb la directora regional de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa, Zsuzsanna Jakab, i amb representants de la seva delegació amb l’objectiu d’intercanviar criteris d’actuació en l’àmbit de la salut i de valorar la situació de l’Oficina de l’OMS a Barcelona, així com estudiar fórmules por potenciar i difondre’n l’activitat.
 
A la trobada, el conseller de Salut, acompanyat del director de Relacions Internacionals i Cooperació del Departament de Salut, Josep Antoni Pujante, ha lliurat als representants de l’OMS-Europa un exemplar en anglès del Pla de salut de Catalunya i els ha exposat en detall aquest document estratègic per a l’articulació de la reforma del sistema sanitari català. Boi Ruiz també els ha entregat el quart informe de la Central de Resultats, que mostra i compara els resultats de 63 hospitals d’aguts del sistema sanitari de Catalunya a partir de 60 indicadors que identifiquen aspectes rellevants de l’activitat, la qualitat, la seguretat assistencial i l’eficiència dels hospitals.
 
A banda, han aprofitat la reunió per comentar la intervenció de Zsuzsanna Jakab al Consell de Ministres de Salut informal que va tenir lloc a Nicòsia els dies 11 i 12 de juliol, amb motiu de l’inici de la presidència rotatòria de Xipre a la UE.
 
Precisament, durant aquest segon semestre de 2012, Catalunya assumeix la representació de les comunitats autònomes de l’Estat al Consell de Ministres de Salut de la UE, acompanyant la ministra Ana Mato.
 
En acabar la reunió, Boi Ruiz i els representants de l’OMS-Europa han visitat el recinte històric de l’Hospital de Sant Pau, on es preveu traslladar la seu de l’OMS de Barcelona a finals de 2013, quan finalitzin les obres de remodelació de l’edifici del pavelló de la Mercè.