Empresa i Treball

INDÚSTRIA

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura el Centre d'Empreses Innovadores a Les Borges Blanques

query_builder   13 juliol 2012 19:37

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura el Centre d'Empreses Innovadores a Les Borges Blanques

 

  • Acompanyat de l’alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, el delegat del Govern a Lleida, Ramón Ferré, i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació  a Lleida, Octavi Miarnau, el conseller ha inaugurat avui aquest nou viver empresarial que forma part del Centre Europeu d’Empreses de la Innovació (CEEI) de la Diputació de Lleida.

 

  • En el marc de la seva visita a la demarcació de Lleida, el conseller F. Xavier Mena també ha visitat l’Ajuntament de Les Borges Blanques i l’Espai Macià de la localitat, equipament cultural i turístic destinat a difondre la figura del polític i president de la Generalitat Francesc Macià.

 

  • El conseller F. Xavier Mena clourà la seva visita a les terres de Lleida, presidint aquest vespre la Nit de l’Empresariat de l’Alt Urgell, a la Seu d’Urgell.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de l’alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, el delegat del Govern a Lleida, Ramón Ferré, i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau, ha inaugurat avui el Centre d’Empreses Innovadores(CEEI) de Les Borges Blanques.
 
Aquest nou viver empresarial formarà part del Centre Europeu d’Empreses de la Innovació (CEEI) de la Diputació de Lleida, una xarxa de 9 centres que té per objectiu impulsar la creació i incubació d'empreses innovadores arreu de les comarques de Lleida. En la inauguració, el conseller d’Empresa i Ocupació ha senyalat que “des del Govern valorem la figura de l’emprenedor, de qui arrisca, de qui té iniciativa, de les persones com les que ompliran aquest Centre”. F. Xavier Mena ha recordat que “la innovació és un pla estructural de la política industrial del Govern, i aquest Centre és una altra passa en aquesta línia d’actuació”, i ha finalitzat posant el centre “a disposició d’aquells que tenen idees, projectes i ganes per protagonitzar el futur. No sabem quan sortirem d’aquest atzucac, però la gent que omplirà aquestes sales sí que ho sap, perquè el futur l’escriuran ells. Si tenim empreses, generarem ocupació; si volem generar ocupació, necessitem empreses”.
 
El CEEI de Les Borges Blanques, situat a l'Avinguda Francesc Macià, vol potenciar l'emprenedoria a la comarca de Les Garrigues i fomentar la innovació de les empreses tant en àrees de producció, gestió, comercialització o cooperació. L’objectiu és afavorir les empreses emprenedores des del naixement a la implantació i consolidació del negoci, proporcionant-los suport en l'elaboració del pla d'empresa a través dels tècnics del CEEI Lleida i de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de les Borges.
 
Prèviament a l’acte inaugural, el conseller ha visitat  l’Ajuntament de Les Borges Blanques, on ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i ha mantingut una reunió de treball amb l’equip de Govern del consistori.
 
També al municipi de Les Borges Blanques, el conseller Mena ha visitat l’Espai Macià, equipament cultural destinat a difondre la figura de l’ex president de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià. Aquest espai es va  inaugurar el passat més d’abril amb la finalitat d’esdevenir un punt d’aturada pel turisme que visita les Borges Blanques o les Terres de Lleida, i ser un punt de partida des d’on iniciar la descoberta turística de la zona.
 
El conseller finalitzarà la jornada d’avui a la Seu d’Urgell, on presidirà la celebració de la Nit de l’Empresariat de l’Alt Urgell. A l’acte hi assistirà, entre d’altres, el  president de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, Jordi Grau, el president de PIMEC, Josep Gonzàlez, el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

3  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, amb l'equip de govern de les Borges Blanques

El conseller F. Xavier Mena, amb l'equip de govern de les Borges Blanques
JPG | 551

El conseller F. Xavier Mena, en el moment d'inaugurar el Centre d'Empreses Innovadores de Les Borges Blanques

El conseller F. Xavier Mena, en el moment d'inaugurar el Centre d'Empreses Innovadores de Les Borges Blanques
JPG | 400

Moment de la visita del conseller F. Xavier Mena a l'Espai Macià, de Les Borges Blanques

Moment de la visita del conseller F. Xavier Mena a l'Espai Macià, de Les Borges Blanques
JPG | 357