Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   14 juliol 2012 12:02

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi disminueix excepte a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre. El perill alt segueix sent bastant freqüent i és puntualment molt alt cap a l’extrem sud. Als Pirineus predomina el perill baix. 
Mapa de risc d'incendi forestal 14.07.12
 
Pel que fa als Bombers de la Generalitat, el vent de mestral i la tramuntana que han bufat en les darreres hores als extrems sud i nord del país han impedit que s’hagin recuperat les humitats en aquestes zones. Avui s’espera que entri una massa d’aire calent que afectarà la plana de Lleida. Els Bombers també estaran amatents a l’episodi d’inestabilitat que es preveu afecti les comarques dels Pirineus i del Prepirineu, així com també als Ports de Tortosa-Beseit, que podrien anar acompanyades de vent, la qual cosa dificultaria l’extinció d’un incendi.
 
L’incendi forestal de Vilaverd va quedar totalment extingit anit a les 20.39 hores. I aquest matí, els Bombers de la Generalitat remullen amb 2 dotacions la zona afectada pel foc a Llofriu (Palafrugell), que va afectar una superfície d’1,8 hectàrees. Igualment hi ha 2 dotacions remullant les 12,4 hectàrees de vegetació agrícola que van cremar ahir al terme municipal de les Masies de Voltregà, on també hi havia bales de palla.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, el cel estarà entre mig i molt enovulat fins a migdia. Els núvols seran menys compactes al quadrant nord-est, a Ponent i al terç sud el cel estarà poc ennuvolat. Per la tarda creixeran nuvolades a les zones del Pirineu i Prepirineu. La humitat relativa serà lleugerament més baixa que ahir a la zona de Ponent.
 
Pel que fa al vent bufarà Tramuntana a l’Empordà més reforçada a partir de mitja tarda. Les temperatures màximes baixaran lleugerament i es mouran entre 22 i 27ºC al litoral i a la vessant nord del Pirineu i entre 26 i 31ºC a la resta del territori.
 
La Direcció general de Protecció Civil ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), d’acord amb el risc d’incendi forestal.
 
Barcelona, 14 de juliol de 2012
 
12:01

1  

Imatges

Mapa de risc d'incendi forestal 14.07.12

Mapa de risc d'incendi forestal 14.07.12 85