Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   15 juliol 2012 12:34

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi s’incrementa lleugerament. Domina el perill entre moderat i alt. Trobem perill molt alt a cap a l’interior de les Terres de l’Ebre i puntualment cap al sud de l’altiplà central i interior de l’Empordà. Als Pirineus predomina el perill baix.
mapa de risc d'incendi forestal 15.07.12
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, el cel estarà serè o poc ennuvolat en conjunt, si bé hi haurà intervals de núvols baixos al quadrant nord-est i a la resta del litoral i prelitoral que poden deixar el cel mig ennuvolat . Per la tarda és possible algun ruixat aïllat a punts del Pirineu.
 
Pel que fa al vent, bufarà tramuntana, entre fluixa i moderada a l’Empordà. Aquesta afluixarà a migdia i es tornarà a intensificar al vespre. A la resta del territori bufarà entre fluix i moderat de component oest  a l’interior i de component sud i est al litoral durant les hores centrals del dia. Al sud bufarà mestral entre fluix i moderat amb cops forts fins el migdia. 
 
La humitat serà d’un 60%, tret de ponent on oscil·larà entre 20-40%. Les temperatures es mouran entre els 23 i 28ºC al litoral i a la vessant nord del Pirineu i entre 27 i 32ºC a la resta.
 
Pel que fa als Bombers de la Generalitat, les baixes humitats a la Catalunya Central han propiciat incendis en llocs poc habituals els últims dies: Masies de Voltregà (Osona), Sant Feliu Sasserra (Bages), Pinós (Solsonès), etc. Per avui, la previsió és que l’entrada d’una massa d’aire sec pugui provocar vents de Ponent. Els Bombers també estaran amatents a la tramuntana que bufa a l’Empordà i al mestral de les Terres de l’Ebre.
 
La Direcció general de Protecció Civil ha post en fase de prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), d’acord amb el risc d’incendi  a les comarques següents: Alt Empordà,  Anoia, Bages, Segarra, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta.
 
 
Barcelona, 15 de juliol de 2012
 
12:33

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal 15.07.12

Mapa de risc d'incendi forestal 15.07.12
JPG | 90