Protecció Civil

Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat durant el dia d'avui per risc d'incendi forestal que afecta sobretot el sud del país

query_builder   16 juliol 2012 12:32

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat durant el dia d'avui per risc d'incendi forestal que afecta sobretot el sud del país

 
  • 11 comarques catalanes es troben en Prealerta per risc d’incendi
 
  • Si diviseu foc o alguna columna de fum és important avisar ràpidament al telèfon d’emergències 112
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest matí una nova Prealerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per les previsions de risc d’incendi forestal durant el dia d’avui a 11 comarques catalanes, sobretot, de Tarragona i Terres de l’Ebre.
 
Durant el dia d’avui, el perill d’incendi és entre moderat i alt, i és molt alt cap a l’interior de les Terres de l’Ebre i, puntualment, cap al sud de l’altiplà central i interior de l’Empordà. Les comarques amb més risc d’incendi avui són: Alt i Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat (Tarragona); Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta (Terres de l’Ebre); Anoia i Bages (Catalunya Central); Segarra (Lleida) i Alt Empordà (Girona).
 
D’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, davant aquesta situació de risc queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.