Direcció General de Comunicació

El president durant el seu parlament

President Mas: "Hi ha molta gent a fora que confia en les possibilitats de recuperació de Catalunya"

query_builder   16 juliol 2012 22:33

event_note Nota de premsa

President Mas: "Hi ha molta gent a fora que confia en les possibilitats de recuperació de Catalunya"

El president Mas a la cloenda dels 800 anys del Gremi de Constructors
El president Mas durant la seva intervenció en la cloenda
·       El cap del Govern assegura que per superar les dificultats "no n’hi ha prou amb les mesures" sinó que ens cal “tenir caràcter i no deixar-nos trepitjar la moral i l’autoestima col·lectiva”
 
·       Artur Mas ha presidit aquest vespre la cloenda del 8è centenari del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha llençat aquest vespre un missatge de confiança a l’afirmar que “a fora consideren que el conjunt d’Espanya, i més concretament Catalunya, tenim moltes possibilitats de recuperació; ens la faran gruar, ja ho estan fent, però no ens donen per perduts per dècades com sí han fet en altres casos”. “Se’ns està mirant de prop la nostra capacitat de reacció i, si la demostrem, hi molta gent a fora que pensa, des de molts punts de vista, que el nostre país és atractiu”, ha subratllat.
 
Artur Mas, que ha presidit al Palau de la Generalitat la cloenda del 8è centenari del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, ha assegurat en el seu parlament que per reaccionar no n’hi ha prou amb determinades mesures. “Ens cal tenir caràcter, es necessiten determinades actituds per enfrontar-se als vents contraris que en aquests moments estan bufant”.
 
“No tothom té un caràcter forjat per la història, però Catalunya el té; històricament hi ha hagut una sèrie de vents molt forts que han girat contra nosaltres, i gràcies a aquest caràcter que s’ha anat imprimint al llarg del temps, hem aguantat les grans dificultats i sempre hem trobat la manera de sortir-nos-en”, ha continuat dient el president.
 
En un altre moment del seu discurs, el cap de l’Executiu ha reclamat als assistents “que no us deixeu trepitjar des del punt de vista de la moral i l’autoestima col·lectiva”. “És molt fàcil assenyalar amb el dit a alguns com els grans causants de les dificultats, sigui qui sigui, però això de vegades obeeix al fet que es busquen culpables fàcils a situacions complicades”, ha dit Mas.
 
En aquesta línia, el president Mas s’ha mostrat d’acord amb el fet que en alguns sectors, com el de la construcció, hi ha hagut una sobredimensió, encara que no generalitzada a tots els territoris; per això,  ha advocat per dur a terme “processos de reajustament que ens faci entrar en una etapa de més normalització”. Normalització aquesta que Artur Mas ha reclamat també per al sector de les entitats financeres. “Hi ha gent que s’escandalitza amb què s’hagi d’ajudar a aquestes entitats com se les ha d’ajudar, però si aquest sector no torna a complir la seva funció, res en l’economia tornarà a funcionar”, ha assegurat.
 
El cap de l’Executiu ha volgut agrair també en el seu parlament la contribució del Gremi de Constructors a la imatge de Barcelona , que ha dit “ven molt i molt bé” fora de les nostres fronteres. “Un dels grans reclams en el món és l’arquitectura, i si ve acompanyada d’un pòsit històric, d’una fesomia i d’una identitat pròpia, encara més”, ha dit.  Artur Mas ha demanat també un favor als assistents i és que vetllin “per preservar els oficis, perquè tenim el risc que disminueixin per la reducció de l’activitat. “Quan es reprengui l’activitat econòmica serà fonamental que no s’hagi perdut la mentalitat empresarial ni tampoc els oficis”, ha reblat.
A més del president de la Generalitat, han participat en aquest acte de cloenda el president del Gremi, Néstor Turró, i el diputat al Congrés Pere Macias, que ha pronunciat la conferència “800 anys després: hi ha futur per la construcció”. A l’acte també han assistit els consellers de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i Interior, Felip Pu

2  

Imatges

El president Mas durant la seva intervenció

El president Mas durant la seva intervenció 904

Artur Mas saludant el president del Gremi

Artur Mas saludant el president del Gremi 531