Protecció Civil

Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat durant el dia d'avui per risc d'incendi forestal a 17 comarques

query_builder   17 juliol 2012 11:13

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat durant el dia d'avui per risc d'incendi forestal a 17 comarques

  • Si diviseu foc o alguna columna de fum és important avisar ràpidament al telèfon d’emergències 112
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest matí una nova Prealerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per les previsions de risc d’incendi forestal durant el dia d’avui a 17 comarques catalanes de les demarcacions de Girona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central i Lleida. Respecte ahir, s’afegeixen les  comarques gironines a la prealerta, que ahir no estaven en situació de risc, a excepció de l’Alt Empordà.
 
Les comarques més afectades pel risc d’incendi són: Alt i Baix Empordà, Gironès i Pla de l’Estany (Girona); Alt i Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat (Tarragona); Baix Ebre, ribera d’Ebre i Terra Alta (Terres de l’Ebre); Anoia Bages i Solsonès (Catalunya Central); Noguera, Pallars Jussà i Segarra (Lleida).
 
D’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, davant aquesta situació de risc queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.