Mossos d'Esquadra

Els Mossos fan una nova detenció per l'agressió neonazi a Manresa i tanquen definitivament el cas Stroika

query_builder   17 juliol 2012 14:03

event_note Nota de premsa

Els Mossos fan una nova detenció per l'agressió neonazi a Manresa i tanquen definitivament el cas Stroika

- És la companya sentimental d’un dels 16 detinguts anteriorment, i se l’acusa d’haver participat de manera activa en el conjunt d’accions efectuades per l’organització criminal neonazi
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra van detenir ahir dilluns 16 de juliol, una nova persona relacionada amb l’organització criminal neonazi, els membres de la qual haurien participat presumptament en una contundent agressió a diversos joves davant la sala Stroika de Manresa.
 
Els fets van tenir lloc el passat 23 de març, unes 2 hores abans de la celebració d’un concert antifeixista, i van acabar amb un balanç d’un jove ferit molt greu, tres més amb lesions de consideració i un vehicle incendiat amb el llançament de bengales amb els ocupants al seu interior.
 
Amb la detenció d’ahir dilluns, amb la qual es dóna per tancat definitivament aquest cas,  han estat 17 les persones detingudes  i imputades pels delictes d’assassinat en grau de temptativa, incendi, lesions, danys i desordres públics. 10 d’aquestes persones van ingressar a presó com a mesura cautelar  preventiva, mentre que 5 més van quedar en llibertat amb càrrecs, amb l’obligació de no sortir de l’estat i personar-se periòdicament al jutjat. Un altre dels detinguts, menor d’edat, va passar a disposició de la Fiscalia de Menors.
 
La darrera detinguda és la companya sentimental d’un dels 16 detinguts anteriorment, i se l’acusa com a la resta del grup d’haver participat de manera activa i determinant en el conjunt d’accions efectuades per l’organització criminal que van acabar amb l’agressió davant de la sala.
 
El dia dels fets, els agressors haurien actuat de manera premeditada, molt planificada, extremadament contundent i molt ràpida, utilitzant armes prohibides com barres de ferro i punys americans. L’acció va anar acompanyada del llançament de bengales per augmentar la confusió i facilitar tant l’atac com la fugida. Els atacants es van disposar en formació militar, dividits en dos grups d’entre 7 i 8 persones en cadascun, per assegurar l’èxit de l’operació.
 
La investigació policial constata que des de primera hora de la tarda del dia de l’agressió, els integrants del grup van encetar una acurada planificació de l’atac que produirien hores més tard a Manresa.
 
La dissetena persona detinguda el dia 16 de juliol és:
 
-        Ana María M.V., de 22 anys, amb nacionalitat espanyola i amb domicili a Vacarisses (Vallès Occidental)
 
 
Avui ha passat a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Manresa, i ha quedat en llibertat amb càrrecs.