Empresa i Treball

Conseller Mena

INDÚSTRIA

L'empresa xinesa Huayi s'adjudica la unitat productiva de Cubigel i assegura la continuïtat de 406 llocs de treball

query_builder   17 juliol 2012 17:20

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'empresa xinesa Huayi s'adjudica la unitat productiva de Cubigel i assegura la continuïtat de 406 llocs de treball

 

  • El Departament d’Empresa i Ocupació va concedir a Cubigel un préstec de 2 milions d’euros del fons de rescat creat per la Direcció General d’Indústria amb l’objectiu de mantenir l’activitat de projectes industrials viables a Catalunya
 
  • Gràcies al fons de rescat, l’empresa ha pogut continuar amb la seva activitat de producció de compressors i ha rebut l’oferta de compra de dues firmes industrials xineses, Huayi i Donper.
 
  • Huayi s’adjudica els actius de la firma catalana amb una oferta per valor de 600.000 euros. Preveu invertir-hi 3,5 milions d’euros més, i durant els primers mesos injectarà 1 milió d’euros mensuals de circulant per garantir la liquiditat.
 
 
L’empresa xinesa Huayi s’ha adjudicat avui la unitat productiva de Cubigel Compressors S.A.U, líder mundial en fabricació de compressors de caràcter industrial i amb seu a Sant Quirze del Vallès. El jutjat mercantil número 3 de Barcelona ha fet públic aquest migdia el resultat del procés concursal, que assegura la continuïtat de 386 llocs de treball fixes i un mínim de 20 temporals. El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha celebrat la decisió, que “garanteix la continuïtat de l’empresa a casa nostra i, a més, és una primera entrada industrial important de la Xina a Catalunya, amb la idea de servir des d’aquí a Europa i a la resta del món”.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General d’Indústria (DGI), va concedir recentment un préstec per un import de 2 milions d’euros a Cubigel provinent del fons de rescat, un fons creat amb la finalitat de mantenir l’activitat d’empreses catalanes que es troben en situació de crisi però que disposen d’un projecte empresarial viable. El fons també vol trobar possibles inversors que garanteixin la continuïtat industrial dels projectes. F. Xavier Mena ha recordat que “el Govern, d’acord amb els administradors concursals  i el jutge, va establir mecanismes per buscar la continuïtat de l’activitat industrial i de la plantilla, que incloïen la recerca d’inversors”.
 
La concessió del préstec ha evitat que Cubigel hagués de paralitzar la producció i alhora ha facilitat que es presentessin dues ofertes industrials en ferm al procés concursal, iniciat el passat 7 de febrer. El concurs afectava un col·lectiu inicial de més de 600 treballadors de l’empresa, amb llarga tradició industrial a Catalunya.
 
La DGI ha seguit l’evolució de l’empresa des d’abans de l’inici del concurs, i va encarregar a la consultora Deloitte el novembre de 2011 un estudi de viabilitat del pla presentat pels propietaris de Cubigel. Aquest treball previ va portar a la DGI a rebutjar la proposta anticipada de conveni i a apostar per l’entrada d’un inversor compromès amb el projecte industrial.
 
Durant tot el procés, la DGI ha mantingut un contacte directe i continuat amb els representants de l’empresa i els treballadors, per tal de trobar una alternativa industrial de continuïtat i garantir el compliment de les mesures de regulació d’ocupació.
 
L’import de la compra de la unitat productiva de Cubigel per part de Huayi és de 600.000 euros, dels qual 60.000 seran per als treballadors. Huayi es compromet a assumir el pagament del préstec de 2 milions d’euros concedit per la Generalitat, i preveu invertir 3,5 milions d’euros a la planta de producció. A més, l’oferta guanyadora inclou la injecció d’1 milió al mes en circulant durant els primers mesos per garantir la liquiditat de l’empresa.
 
L’oferta de Huayi també inclou la compra d’estocs per un valor de 100.000 euros i la posada en marxa d’un centre logístic i d’un Institut Tècnic de Compressors que realitzarà activitats d’R+D. Totes dues infraestructures ocuparan 20 persones més durant el primer semestre del 2014.

2  

Fitxers adjunts

Tall de veu del conseller F. Xavier Mena sobre l'adjudicació de Cubigel a Huayi (1)

Tall de veu del conseller F. Xavier Mena sobre l'adjudicació de Cubigel a Huayi (1)
MP3 | 895

Valoració del conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, sobre l'adjudicació de Cubigel a Huayi (2)

Valoració del conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, sobre l'adjudicació de Cubigel a Huayi (2)
MP3 | 798