Esport

El secretari general de l'Esport presideix la presentació de la prova del Campionat del Món de Biketrial d'Igualada

query_builder   17 juliol 2012 20:25

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport presideix la presentació de la prova del Campionat del Món de Biketrial d'Igualada

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui la presentació de la segona prova del Campionat del Món de Biketrial, que tindrà lloc a Igualada del 26 al 28 de juliol, i ha homenatjat la selecció catalana d’aquest esport pels recents èxits internacionals, cosa que demostra, com ha dit, “l’immens talent esportiu que dia rere dia Catalunya ensenya a tot el món”.
sge
Foto: Jordi Estruch
Igualada acollirà els dies 26, 27 i 28 de juliol una prova de Campionat del Món de Biketrial, que enguany consta de tres cites, a França, Catalunya i Itàlia. Aquesta prova apostarà per primera vegada en el certamen per un escenari 100% urbà, la qual cosa afavorirà el contacte directe amb els igualadins, i comptarà amb la participació de 240 pilots de 16 països de tot el món. En aquesta cita, s’estrenarà oficialment la disciplina de ‘push bike’, destinada a nens de 2 a 5 anys.
 
Després de conèixer els detalls de la prova, el secretari general de l’Esport ha fet un reconeixement als campions de biketrial de la selecció catalana, reconeguda internacionalment a finals de 2009 per la Biketrial Internacional Union, que des de llavors ha conquerit dos Campionats del Món per nacions (2010 i 20011) i 8 títols mundials individuals. En el que portem de 2012, Gemma Abant ha estat campiona d’Europa fèmina absoluta, Rafael Tibau ha estat campió d’Europa senior, Alan Rovira ha estat campió d’Europa poussin, Mireia Abant ha estat guanyadora de la Copa d’Europa fèmina absoluta i Alan Rovira lidera la classificació poussin a falta d’una prova al setembre a la República Txeca.
 
Durant el seu parlament, Ivan Tibau, ha assegurat que aquest reconeixement posa en evidència que “Catalunya té un talent esportiu immens i inacabable, que dia rere dia ensenyem a tot el món”, i ha felicitat aquest grup d’esportistes perquè “han situat el bike trial català al màxim nivell” i han provocat la creació d’un important planter de pilots.
 
El secretari general de l’Esport ha desitjat molta sort als components de la selecció catalana en la prova “de casa” i ha expressat la satisfacció perquè Igualada, “una ciutat amb una llarga tradició esportiva”, aculli una prova d’aquest nivell, que “posarà de relleu la capacitat organitzativa de les entitats i els municipis del nostre país, fomentarà aquest esport i projectarà a l’exterior el prestigi que ens hem guanyat com a país esportiu”.
 
En l’acte, que s’ha celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, també hi han participat Marc Castells, alcalde d’Igualada; Albert Balcells, director d’Ocisport; Josep Abant, president de la Associació Catalana de Biketrial, i Màrius Mollà, secretari general de la Biketrial International Union. Marc Castells ha explicat que acollir la prova del Mundial suposa per Igualada mantenir “oberta” la ciutat amb esdeveniments de tota mena, i ha subratllat l’impacte que té l’esport en l’economia del país.
 

1  

Imatges

Fotografia (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia (Autor: Jordi Estruch) 492