Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí presideix la presentació de la Diada de la Fruita Fresca d'Aitona

query_builder   18 juliol 2012 14:04

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí presideix la presentació de la Diada de la Fruita Fresca d'Aitona

El conseller Pelegrí amb l'alcadessa d'Aitona, Maria Rosa Pujol, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Pere Colat,  presentant la Diada de la Fruita Dolça d'Aitona.
El conseller Pelegrí amb l'alcadessa d'Aitona, Maria Rosa Pujol, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Pere Colat, presentant la Diada de la Fruita Dolça d'Aitona.
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, ha presidit la presentació de la Diada de la Fruita Fresca d’Aitona, que se celebrarà aquest diumenge, 22 de juliol, en aquest municipi del Segrià. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca dins del projecte Fruiturisme i pretén dinamitzar l’economia del poble aprofitant producte més característic d’Aitona: la fruita.
 
En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha manifestat que  aquesta diada serà "un reclam per gent d'arreu que tindran la possibilitat de descobrir el gran tresor d'aquestes terres: la seva fruita i les meravelles que se'n deriven".
 
El conseller ha explicat que Aitona ha estat pionera pel que fa la creació d’una ruta turística de la fruita, i també ho serà pel que fa la celebració d’aquesta dia, que a més,  coincidirà   amb una trobada de totes les cooperatives del territori, convocada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, en motiu de l’Any internacional de la cooperatives .
 
La marca Fruiturisme pretén fomentar el producte més característic del municipi i principal motor econòmic: la fruita dolça (i en especial la nectarina, el paraguaio i la platerina -nectarina plana-) a través de la promoció turística, amb l’objectiu de convertir Aitona i el Baix Segre en un destí de referència. El mèrit d'aquesta iniciativa ha estat reconegut amb una subvenció de 150.851,86 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a la promoció de la fruita dolça del Baix Segre.
 
Pelegrí ha afegit que aquest és sense dubte "un projecte que aportarà vida al territori i un projecte que obrirà un nou nínxol de negoci". Finalment ha volgut felicitar els organitzadors i persones i empreses que col·laboren en aquesta iniciativa. També els ha desitjat molt d'èxit en la primera Diada de la Fruita Dolça d'Aitona, aquest diumenge i a la qual assistirà el conseller d'Agricultura.
 

2  

Fitxers adjunts

Presentació oficial de la Diada de la Fruita Dolça d'Aitona

Presentació oficial de la Diada de la Fruita Dolça d'Aitona
JPG | 4758

Tast de diferents plats fets amb fruita dolça

Tast de diferents plats fets amb fruita dolça
JPG | 5457