Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Els agents rurals del Vallès Oriental intensifiquen les inspeccions de pesca continental al Pantà de Vallmanya

query_builder   18 juliol 2012 14:45

event_note Nota de premsa

Els agents rurals del Vallès Oriental intensifiquen les inspeccions de pesca continental al Pantà de Vallmanya

 
 
D'ençà de mitjans del mes de març, inici de la temporada de pesca 2012-2013, els agents rurals han incrementat les inspeccions a l'embassament de Vallmanya, dins del terme municipal de Sant Esteve de Palautordera, atès que hi ha hagut canvis en la modalitat de pesca que fins ara s’hi venia practicant.
 
Les 70 inspeccions realitzades pels agents rurals han generat 22 denúncies, la majoria per pescar sense tenir la llicència i per pescar sense el permís diari, comportant el corresponent comís, tant de les arts de pesca com dels peixos morts. Es dóna el cas que en dues de les intervencions es va comissar un total de 10 truites i en l’altre van ser 9 truites les comissades.
 
Actualment, aquest espai, amb la matrícula TO-02, ha passat a ser Zona de Pesca Controlada Intensiva Sense Mort. Les zones de pesca controlada són un tram d'aigua en què es limita la pesca per a contribuir a desenvolupar un model d'aprofitament sostenible dels recursos pesquers basat principalment en l'autoregeneració natural de les poblacions i en la regulació de la pressió de pesca. Poden ser amb mort o sense mort.
 
Com a arts i esquers permesos consten la mosca a cua de rata, amb un màxim de 2 mosques sense arponet, i streamer a cua de rata amb ham sense arponet. Quan es diu "ham sense arponet" s'entén que és sense aquest o amb aquest completament aixafat, fet que permet retornar viu a l’aigua el peix capturat.
 
Al pantà de Vallmanya s'hi venen realitzant repoblacions de manera regulada i durant aquest mes de juliol ja n'hi ha una altra de prevista.
 
El període hàbil per a la pesca en aquesta zona és tot l'any, sense cap dia de descans, però per a poder pescar cal disposar de la llicència de pesca i obtenir el corresponent permís diari. Aquest permís es pot sol·licitar a través de l'Oficina Virtual de Tràmits (OVT) o presencialment en una oficina comarcal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), la més propera al lloc es troba situada al carrer Roger de Flor, número 68 de Granollers, en el cas de la comarca del Vallès Oriental. La societat de pescadors que gestiona aquesta ZPC és la S.P. Mosca del Vallès.
 
Es preveu un increment de les inspeccions per part dels agents rurals coincidint amb el període vacacional d’estiu i, per tant, amb una major presència de pescadors a la zona.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Pantà de Vallmanya

Pantà de Vallmanya
BMP | 1406