Protecció Civil

Protecció Civil activa l'alerta preventiva del Transcat per una petita fuita de gasoil a Alcarràs (Segrià)

query_builder   18 juliol 2012 18:12

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta preventiva del Transcat per una petita fuita de gasoil a Alcarràs (Segrià)

 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat a les 17.45 hores, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT, per la fuita de gasoil de la cisterna d’un camió a l’A2 km 450 a Alcarràs (Segrià).
 
El vessament s’ha produït quan un camió que transporta gasoil ha punxat la roda i s’ha sortit de la carretera, impactant amb el voral de l’A2, a l’alçada d’Alcarràs. Com a conseqüència de l’accident, el conductor ha resultat il·lès.
 
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 5 dotacions a la zona de l’accident per tal de controlar la fuita de la cisterna, que és força petita, d’uns 2 litres/hora, i que surt per una petita esquerda del compartiment de gasoil.
 
Els Mossos d’Esquadra, que també s’han desplaçat al lloc, informen que ja s’ha gestionat que vingui un altre camió per fer el transvasament del que queda a la cisterna afectada.
 
Pel que fa a l’afectació viària, el Servei Català de Trànsit informa que s’ha hagut de tallar un carril de l’A2 en sentit Saragossa i que a la zona hi ha circulació intensa.
 
Des de la DGPC es recorda la recomanació de no apropar-se al lloc de l'incident i es recomana als conductors que es trobin circulant per l’A2 que segueixin les indicacions de les autoritats.
 
 
Barcelona, 18 de juliol de 2012