Territori

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament del Baix Empordà amb l'activació de dues noves depuradores

query_builder   19 juliol 2012 13:02

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament del Baix Empordà amb l'activació de dues noves depuradores

 
  • Les plantes de la Pera i Serra de Daró tenen una capacitat de tractament conjunta de 472 m3/dia i han suposat una inversió propera als 1,2 milions d’euros
 
  • Amb aquestes són onze les depuradores actives a la comarca del Baix Empordà
Depuradora
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei les depuradores de la Pera i Serra de Daró, a la comarca del Baix Empordà. Aquestes plantes han suposat una inversió propera als 1,2 milions d’euros i tenen una capacitat de tractament conjunta de 472 m3/dia.
 
La depuradora de la Pera és biològica amb reducció de nutrients, està dissenyada per a un cabal de 130 m3/dia i ha suposat una inversió propera als 540.200 euros. Pel que fa a la planta de Serra de Daró, també es de tipus biològic amb reducció de nutrients, té una capacitat per tractar 342 m3/dia i s’han destinat més de 649.900 euros per a la seva construcció.
 
L’aigua tractada en aquestes depuradores contribuirà a la millora mediambiental de la riera de Púbol i del riu Daró. Amb l’activació d’aquestes dues plantes, el Baix Empordà disposa d’onze depuradores en servei: Castell-Platja d’Aro, Palamós, l’Escala, Pals, la Bisbal d’Empordà, Begur, Forallac, Torroella de Montgrí i Ullastret.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 150