Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen tres persones per un atracament en una joieria de Tàrrega (Urgell)

query_builder   20 juliol 2012 07:50

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen tres persones per un atracament en una joieria de Tàrrega (Urgell)

· Els detinguts formaven part d’un grup organitzat que estava especialitzat en robatoris a joieries
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir el passat 26 de juny, Roberto PD, de 47 anys, Lilian Genoveva PG, de 50 anys i Carlos Antonio AB, de 46 anys, tots tres veïns de Rubí i de nacionalitat paraguaiana, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació i pertinença a grup criminal.
 
Les detencions són el resultat d’una investigació oberta el 22 d’octubre de 2011, arran d’un robatori amb violència i intimidació que es va produir en una joieria de Tàrrega. Segons la denúncia, dos homes van entrar a l’establiment i després d’intimidar i lligar a la propietària, van sostraure joies valorades en uns 240.000 euros.
 
Un cop estudiats els primers indicis, els investigadors van veure que tot apuntava que els autors del robatori formaven part d’un grup organitzat especialitzat en robatoris a joieries.
 
Es va constatar que els integrants del grup eren d’un mateix clan familiar, d’origen paraguaià i domiciliats a l’àrea metropolitana de Barcelona, i que es desplaçaven arreu del territori per cometre els robatoris.
 
El grup estava perfectament estructurat i cadascú tenia un paper molt definit a l’hora de cometre els delictes. Hi havia persones encarregades de fer les visites prèvies als establiments per tal de conèixer les mesures de seguretat, altres efectuaven els robatoris, hi havia els que únicament conduïen els vehicles per la fugida i els que s’encarregaven d’enviar el material sostret al seu país d’origen.
 
Durant el matí del 26 de juny es va detenir a Rubí, Corbera de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, tres persones que, tot apunta, van ser els encarregats de realitzar tasques de suport durant la comissió del robatori.
 
Els investigadors tenen identificats els autors materials del robatori de Tàrrega, els quals es troben fugits a Paraguai. Per aquest motiu s’ha emès una ordre internacional de recerca i detenció.
 
La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar implicats en altres robatoris de similars característiques, comesos a Catalunya i a la resta de l’estat espanyol.
 
Els detinguts van passar el 28 de juny a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.
 
 
Àrea de comunicació
Lleida, 20 de juliol de 2012