Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura organitza diverses jornades tècniques els propers dies arreu de Catalunya

query_builder   19 juliol 2012 14:37

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura organitza diverses jornades tècniques els propers dies arreu de Catalunya

 
 
 El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM)  ha organitzat diverses jornades tècniques per als propers dies arreu de Catalunya dins el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2012.
 
Així, el Local Social de la població lleidatana de Gimenells acollirà, a partir de les 08:45 hores, la XVI Exposició de varietats de préssec i nectarina, una jornada tècnica organitzada per l’Estació Experimental de Lleida de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Departament, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gimenells i Pla de la Font i de la Diputació de Lleida.
 
A tota Catalunya s’observa una especialització creixent del cultiu del préssec i la nectarina, en detriment d’altres espècies tradicionalment cultivades com la pomera i la perera, pel fet que es pot obtenir una producció de gran qualitat en condicions molt competitives respecte a altres països. Amb l’objecte de poder conèixer quines són les varietats més adaptades a les condicions climàtiques, les que proporcionen la millora qualitat i quina tecnologia s’ha d’aplicar, l’IRTA disposa per a l’àmbit català del programa d’avaluació de material vegetal, que permet seleccionar anualment les varietats més destacables, conèixer les característiques i transferir aquesta informació, contrastada i contínuament actualitzada, al sector. Un aspecte clau en la competitivitat de les empreses fructícoles és la correcta elecció varietal, que és cada cop més complexa atesa l’elevada quantitat de varietats que cada anys es registren i s’introdueixen en els circuits comercials. Per aquest motiu, l’IRTA vol que tots els assistents al seminari realitzin una immersió en la innovació varietal per estar al dia i poder fer una bona elecció a l’hora de plantar o recomanar una varietat.
 
Altres jornades programades els propers dies:
 
La comercialització del vi en els mercats d’exportació
Dimecres, 25 de juliol de 2012
10:15 hores.
Concativa. Carrer Daroca, 1. Montblanc
 
Jornada de l’ametller. Visita a plantacions experimentals d’ametller
Dijous, 26 de juliol de 2012
9:00 hores, inici de la visita.
8:00 hores (sortida en autobús). Punt de trobada per a aquesta sortida: ECA Mas Bové. Carretera Reus – El Morell, quilòmetre 3,8. Constantí
Punt de trobada en vehicle propi: ECA Borges Blanques. Finca ‘La Pujada’, Carrer Afores, s/n. Les Borges Blanques