Bombers

Els Bombers continuen treballant en l'incendi de Sant Feliu Sasserra (Bages), que continua actiu

query_builder   20 juliol 2012 07:49

event_note Nota de premsa

Els Bombers continuen treballant en l'incendi de Sant Feliu Sasserra (Bages), que continua actiu

 
· Sis mitjans aeris ja s’han incorporat a les tasques d’extinció a primera hora del matí
 
· El perímetre del foc no ha crescut durant la passada nit, i les condicions meteorològiques han permès a les dotacions terrestres fer una feina molt intensa
 
· La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en alerta l’INFOCAT
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages).
 
La setantena de dotacions terrestres que han estat treballat intensament durant la nit reben ja el suport dels sis mitjans aeris que ja treballen en l’extinció de l’incendi, així com de la maquinària pesada.
 
El foc continua, a hores d’ara, actiu, i la prioritat dels Bombers es concentra en els dos flancs de l’incendi, un cop el cap va poder ser aturat. Cal destacar que el perímetre afectat per l’incendi no ha crescut al llarg de la nit, i segons el Cos d’Agents Rurals, són unes 350 les hectàrees que s’han vist afectades pel foc.
 
Dues carreteres, la B-431 i la B-433, al seu pas per Sant Feliu Sasserra, continuen tallades en tots dos sentits de la marxa, segons que ha confirmat el Servei Català de Trànsit.
 
Segons el Cos d’Agents Rurals, la superfície provisional afectada pel foc és de 350 hectàrees, majoritàriament del terme d’Oristà i Sant Feliu Sasserra. Un 60-70% serien de massa forestal i la resta, conreus.
 
En les tasques d’extinció també hi col·laboren voluntaris de diverses Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), del Cos d’Agents Rurals i efectius del Servei de Prevenció d’Incendis (del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural), així com Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques i la Creu Roja.
 
 
Els Bombers treballen en altres incendis forestals
D’altra banda, cal destacar que quatre dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat col·laboren, des d’ahir a la nit, en un altre incendi forestal, en aquest cas a Vallderobles (Aragó) i que dues dotacions han continuat treballant en el perímetre de l’incendi forestal que ahir es va produir a Castellar del Vallès, i que des del passat vespre, està controlat.
 
 
Alerta de l’INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada de forma preventiva el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase d'alerta pel foc de Sant Feliu Sasserra (Bages).