Protecció Civil

Protecció Civil manté l'alerta del pla Infocat per l'incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages) que afecta principalment al Lluçanès

query_builder   20 juliol 2012 08:55

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté l'alerta del pla Infocat per l'incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages) que afecta principalment al Lluçanès

 
  • Continuen evacuades diverses masies, entre elles, Sant Nazari. S’ha habilitat dos centres per als evacuats: el Poliesportiu de Prats de Lluçanès i el Centre Cívic d’Olost
 
  • El perímetre afectat per l’incendi no ha crescut durant la nit
 
  • Els municipis de Sant Feliu Sasserra, Prats de Lluçanès, Olost, Lluçà i Sant Bartomeu del Grau mantenen activats els seus respectius plans d'emergències locals en fase d'emergència
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada des d’ahir a la tarda de forma preventiva la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per l’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages).
 
Hores d’ara, continuen evacuades  diverses masies i habitatges, entre elles can Sant Nazari. Les monges que hi estaven han estat portades per Mossos d'Esquadra a la residència de gent gran de Prats de Lluçanès. S’han habilitat dos punts d’acollida per als evacuats: el Poliesportiu de Prats de Lluçanès i el Centre Cívic d’Olost.
 
El cos de Bombers de la Generalitat ha informat que sis mitjans aeris ja s’han incorporat a les tasques d’extinció a primera hora del matí i donen suport a la setantena de dotacions terrestres que han estat treballat durant la nit. També hi dóna suport la maquinària pesada.
 
El perímetre afectat per l’incendi no ha crescut al llarg de la nit. Segons el Cos d’Agents Rurals, unes 350 hectàrees s’han vist afectades pel foc, majoritàriament del terme d’Oristà i Sant Feliu Sasserra. Un 60-70% serien de massa forestal i la resta, conreus.
 
Segons el Servei Català de Trànsit, s’ha reobert la carretera B-433 a la circulació mentre que la B-431, al seu pas per Sant Feliu Sasserra, continua tallada en tots dos sentits de la marxa.
 
Els municipis de Sant Feliu Sasserra, Prats de Lluçanès, Olost, Lluçà i Sant Bartomeu del Grau mantenen activats des d’ahir els seus respectius plans d'emergències locals en fase d'emergència.
 
El Telèfon d'emergències 112 va atendre ahir 650 trucades relatives a incendis forestals, 255 amb origen al Bages i 223 al Vallès Occidental.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.