Territori

Territori i Sostenibilitat iniciarà el procés per a l'ampliació del Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   20 juliol 2012 12:08

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat iniciarà el procés per a l'ampliació del Parc Natural de l'Alt Pirineu

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat aquest matí a Tremp (Pallars Jussà) que comença el procés de treball per ampliar la superfície del Parc Natural de l’Alt Pirineu, després d’haver obtingut el vist-i-plau de la Junta Rectora del Parc. El procés s’iniciarà després d’haver rebut les propostes de quatre municipis integrants del Parc interessats en aquesta ampliació. Ara s’obrirà un termini de dos mesos perquè la resta d’ajuntaments pugui fer també d’altres suggeriments, que es tindran en compte abans de plantejar qualsevol modificació. A banda, la Generalitat podrà suggerir també altres propostes. L’ampliació es farà sempre comptant amb el consens del territori.
 
Aquest procés d’ampliació s’inicia just nou anys després de la creació del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el més gran de Catalunya, amb gairebé 70.000 hectàrees de superfície, i situat entre el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Algunes de les zones que es volen incloure en la nova delimitació ja estan protegides, ja que formen part de la Xarxa Natura 2000, aprovada després de la creació del Parc. La bona gestió que s’ha fet del Parc Natural en aquest temps ha animat els ajuntaments a proposar la inclusió de noves àrees.
 
El Parc Natural de l’Alt Pirineu està conformat pels municipis d’Alins, Alt Àneu, Esterri d’Àneu, Esterri de Cardós, Farrera, La Guingueta d’Àneu, Lladorre, Llavorsí, Montferrer i Castellbò, Rialp, Soriguera, Sort, Tírvia, Vall de Cardós i Les Valls de Valira.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 39