Bombers

Vuit mitjans aeris i una setantena de dotacions dels Bombers continuen treballant en l'incendi forestal del Bages, que continua actiu

query_builder   20 juliol 2012 11:28

event_note Nota de premsa

Vuit mitjans aeris i una setantena de dotacions dels Bombers continuen treballant en l'incendi forestal del Bages, que continua actiu

 
· Tot i que el perímetre afectat per l’incendi no ha crescut, el foc continua actiu
 
· Segons el Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada és de 360 hectàrees de vegetació forestal i de conreus
 
· La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del pla INFOCAT
 
 
L’incendi forestal que des d’ahir està afectant la comarca del Bages continua actiu. Tot i que el perímetre afectat pel foc no ha crescut les darreres hores, (gràcies a la intensa feina duta a terme pels Bombers), l’incendi no està encara en fase de control, i els operatius prioritzen a hores d’ara la feina als flancs del foc, sobretot el flanc esquerre (el que presenta un major potencial). El cap del foc ha estat aturat.
 
En aquests moments, vuit mitjans aeris i una setantena de vehicles terrestres dels Bombers treballen a l’incendi. En total, unes 300 persones del Cos de Bombers, que reben el suport de prop de 200 voluntaris de diverses Agrupacions de Defensa Forestal. També hi ha maquinària pesant treballant a l’interior del perímetre, especialment en aquelles zones que encara són crítiques.
 
En les primeres hores del foc, ahir, els Bombers van constatar un comportament de l’incendi amb una alta velocitat de propagació de l’incendi (5 km/h) i el llençament de focus secundaris massius. En aquest sentit, durant tot el dia, els Bombers continuaran molt amatents a l’evolució de les condicions meteorològiques, que encara poden ser complicades (tot i que no tant com ahir).
 
El Servei Català de Trànsit ha informat que s’ha reobert la circulació a la carretera B433, i que continua tallada la B431.
 
D’altra banda, les darreres informacions del Cos de Mossos d’Esquadra indiquen que continuen desallotjades diverses masies la zona (Mas Comasòlibes, Masia Puiglluçà, Masia Jordana, Masia Peonelles, Can Serraret, Masia la Farinera, Masia Fontremosa, Masia Blanquer, Masia la Tria, Masia Pedragosa, Mas Nou) així com el convent de Can Nazarí. D’altra banda, s’ha aixecat la petició de confinament a les masies Vila Rubí, Quintana, i el Pla.
 
Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície aproximada de 360 hectàrees. D’aquestes, el 65% correspon a vegetació forestal (pinassa, roure i alzina), i el 35% a conreus (principalment, blat i ordi).
 
 
Altres incendis forestals on treballen els Bombers
D’altra banda, els Bombers continuen mantenint la col·laboració amb Aragó, a on s’han enviat 4 dotacions per participar en les tasques d’extinció d’un incendi forestal a Vallderoures.
 
Així mateix, diverses dotacions terrestres continuen vigilant i inspeccionant la zona afectada per l’incendi forestal que ahir va cremar unes tres hectàrees de vegetació a Castellar del Vallès.
 
 
 
Alerta de l’INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada des d’ahir a la tarda de forma preventiva la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per l’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages).
 
Els municipis de Sant Feliu Sasserra, Prats de Lluçanès, Olost, Lluçà i Sant Bartomeu del Grau mantenen activats des d’ahir els seus respectius plans d'emergències locals en fase d'emergència.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 20 de juliol de 2012
11.00 hores