Protecció Civil

Protecció Civil: Actualització alerta del pla INFOCAT per risc d'incendi forestal

query_builder   20 juliol 2012 12:34

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Actualització alerta del pla INFOCAT per risc d'incendi forestal

  • Avui el risc disminueix respecte ahir, però hi ha 19 comarques amb un risc d’incendi alt
  • A conseqüència de l’incendi de Sant Feliu Sasserra continuen evacuades diverses masies, entre elles, Sant Nazari. S’ha habilitat dos centres per als evacuats: el Poliesportiu de Prats de Lluçanès i el Centre Cívic d’Olost
  • Els municipis de Sant Feliu Sasserra, Prats de Lluçanès, Olost, Lluçà i Sant Bartomeu del Grau mantenen activats els seus respectius plans d'emergències locals en fase d'emergència
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per l’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages).
 
L’incendi de Sant Feliu Sassera continua actiu i se segueix treballant per estabilitzar-lo. Segons el Cos d’Agents Rurals haurien cremat unes 350 hectàrees, dels quals un 60% és massa forestal i un 40% és de correus i pastures. Bombers de la Generalitat informa que hi tenen treballant 8 mitjans aeris i una setantena de mitjans terrestres.
 
Segons el Servei Català de Trànsit i Mossos d’Esquadra s’ha reobert la carretera B-433 a la circulació, mentre que la B-431, al seu pas per Sant Feliu Sassera, continua tallada en tots dos sentits de la marxa.
 
Hores d’ara, continuen evacuades diverses masies i habitatges, entre elles Can Sant Nazari. Les monges que s’hi estaven van ser traslladades per Mossos a una residència de Prats de Lluçanès. S’han habilitat dos punts d’acollida per als evacuats: el Poliesportiu de Prats de Lluçanès i el Centre Cívic d’Olost, però de moment no ha calgut utilitzar-los.
 
Els municipis de Sant Feliu Sasserra, Prats de Lluçanès, Olost, Lluçà i Sant Bartomeu del Grau mantenen activats des d’ahir els seus respectius plans d’emergències municipals.
 
Risc d’incendi
El risc general d’incendis forestals ha disminuït respecte a ahir, s’ha passat de 31 comarques amb risc alt o extrem a 1. Segons informacions del Servei Meteorològic de Catalunya les condicions meteorològiques milloren entre avui i demà amb una baixada de les temperatures i un augment de la humiditat.
 
Per al dia d’avui, el risc d’incendi forestal és especialment important a les següents comarques (per demarcacions):
  • Tarragona: Alt i Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat.  
  • Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
  • Girona: Alt i Baix Empordà, Gironès i Pla de l’Estany.
  • Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra i Segrià.
  • Alt Pirineu i Aran: Pallars Jussà.
  • Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.