Educació

Ensenyament durà a terme un projecte formatiu per facilitar la integració laboral als joves en risc d'exclusió

query_builder   20 juliol 2012 13:29

event_note Nota de premsa

Ensenyament durà a terme un projecte formatiu per facilitar la integració laboral als joves en risc d'exclusió


  • Es tracta del Projecte Centre d’Alternança entre Formació i Treball – Escola de Segona Oportunitat, adreçat a joves d’entre 14 i 21 anys
 
  • Ensenyament ha signat aquest matí el conveni corresponent amb les fundacions El Llindar i Cassià Just per dur a terme el projecte


Conveni 20.08.12

El Departament d’Ensenyament ha signat aquest matí un conveni amb les fundacions privades El Llindar i Casià Just per al desenvolupament de cara als propers anys del projecte formatiu Centre d’Alternança entre Formació i Treball – Escola de Segona Oportunitat, que vol facilitar la integració laboral als joves d’entre 14 i 21 anys en risc d’exclusió.

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, la presidenta de la fundació privada El Llindar, Maria Begonya Gasch, i el president de la fundació privada Cassià Just, Joan Rigol, han signat el conveni corresponent, que serà vigent fins el dia 30 de juny de 2014.  Mitjançant aquest acord es vol donar resposta a les necessitats de formació i d’ocupabilitat del col·lectiu dels joves que es troben en risc d’exclusió, facilitant la seva inserció en el món laboral i actualització professional. L’oferta formativa s’estructurarà en dues línies de treball, l’educativa i la laboral, per poder construir un itinerari eficient entre aprenentatge i ocupació.
 
La proposta educativa es fonamenta, per una banda, en una oferta curricular personalitzada que permeti als alumnes l’assoliment de les competències i, per l’altra, disposa d’una programació formativa de caràcter professionalitzador que consta d’un disseny curricular per unitats de competències professionals i bàsiques d’educació secundària. També comprèn espais d’acompanyament per als alumnes i les seves famílies per donar-los suport i orientació, i elements de recolzament per als professionals que acompanyen els adolescents.
 
L’oferta formativa associada al projecte Centre d’Alternança entre Formació i Treball – Escola de Segona Oportunitat   aglutina i dóna coherència a diferents programes, com les Unitats d’Escolarització Compartida, els Programes de Diversificació Curricular, els Tallers d’Iniciació Professional, els cursos d’Accés a la Formació Professional de grau mitjà i els Programes de Qualificació Professional Inicial, entre d’altres.
 
El projecte segueix les recomanacions de l’Estratègia Europa 2020, que estableix la reducció de l’abandonament escolar com a objectiu prioritari a assolir i recomana als Estats membres l’adopció de mesures de prevenció, d’intervenció i compensatòries. En aquesta línia es planteja l’opció formativa de segona oportunitat, adreçada a joves entre 14 i 21 anys d’edat que han abandonat el sistema educatiu o amb risc d’abandonar-lo prematurament.
 
 
20 de juliol de 2012

1  

Imatges

Conveni 20.07.12

Conveni 20.07.12 4529