Territori

Territori i Sostenibilitat impulsa la millora de les comunicacions en transport públic a la Costa Daurada

query_builder   20 juliol 2012 13:26

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat impulsa la millora de les comunicacions en transport públic a la Costa Daurada

  • El Departament ha iniciat l’elaboració del Pla de millora del transport públic que concretarà les actuacions a implementar en aquesta àrea durant els propers exercicis
  • Durant el 2011 i el 2012 la Generalitat ha invertit prop de 24 MEUR en el transport públic  i la integració tarifaria al Camp de Tarragona
  • S’incorporen 4 nous vehicles que milloraran les condicions dels  desplaçaments en autobús en aquesta àrea
 
El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha anunciat avui l’inici de la redacció del nou Pla de millora del transport públic a la Costa Daurada, amb l’objectiu d’analitzar de manera exhaustiva les necessitats de mobilitat d’aquesta àrea i donar-li una resposta adequada.
 
Concretament, el document, que es preveu enllestir durant el primer trimestre de l’any vinent, pretén:
 
  • Adaptar l’oferta del transport públic per carretera del corredor de la costa a la demanda existent i a l’estacionalitat del territori.
  • Millorar les connexions dels municipis de la Costa Daurada entre ells i amb els principals pols d’atracció.
  • Millorar les condicions de prestació dels serveis a nivell tarifari i de comercialització serveis.
  • Millorar la coordinació dels serveis urbans i interurbans.
  • Millorar la cobertura territorial amb noves parades.
  • Millorar la coordinació horària dels serveis de la xarxa de transport públic d’autobusos amb  la xarxa ferroviària (regionals i l’estació del Camp de Tarragona), l’aeroport de Reus i del Prat  i centres d’atracció turística com Port Aventura.
 
Aquest treball es durà a terme de manera coordinada amb els ajuntaments i Consells Comarcals afectats per tal de conèixer de primera mà les necessitats del territori.
 
Amb aquesta finalitat els treballs a desenvolupar preveuen dur a terme una diagnosi de la situació actual del transport públic en aquest corredor, mitjançant la recopilació d’informació sobre la demanda real dels serveis i les necessitats de mobilitat que es genera a la Costa Daurada, amb la realització d’entrevistes als ajuntaments i consells comarcals i als principals agents implicats del territori, cambres de comerç, operadors de transport públic i turístics,  patronat de turisme, així com també enquestes als usuaris actuals dels serveis.
 
Un cop recollides totes les dades, es concretaran les actuacions a implementar per tal d’atendre adequadament la demanda detectada atenent especialment a l’estacionalitat de la Costa Daurada, amb la creació de nous serveis, l’ampliació de freqüències i la cobertura territorial dels serveis existents, l’ajustament d’horaris, la millora de la coordinació dels serveis de bus i tren  i  la millora dels sistemes de comercialització dels serveis  i de la informació als potencials usuaris.
 
Aquestes actuacions en la Costa Daurada se sumaran al conjunt d’accions que el Departament ha introduït darrerament en matèria de transport públic al Camp de Tarragona, que el 2011 i 2012 han suposat una inversió propera als 24 MEUR, tant en la millora de les  línies interurbanes d’autobús  com amb les aportacions per al el manteniment del sistema tarifari integrat d l’ATM del Camp de Tarragona.
 
Nous vehicles  per a les línies interurbanes a la Costa Daurada
 
D’altra banda, avui s’han presentat 4 nous vehicles que operaran en les rutes regulars de transport interurbà de la Costa Daurada gestionades per l’empresa Teresa y José Plana, Empresa Plana, SL.
 
Es tracta del principal operador de bus interurbà al Camp de Tarragona en quant al nombre de línies i de viatgers. En aquest sentit, actualment transporta al voltant del 80% dels passatgers de transport públic interurbà en aquesta àrea, amb més de 6,8 milions de viatgers  durant l’any 2011.
 
Els nous vehicles incorporats estan adaptats al transport de persones amb mobilitat reduïda i aportaran millores en la comoditat i confort en els desplaçaments en transport públic en aquest corredor.
 
En els últims sis anys, Empresa Plana  ha realitzat una inversió de més de 30 milions d’euros, que representa més 5 MEUR de mitjana anual, en actuacions de millora del transport en les línies de transport públic que gestiona, tant en nous vehicles com en instal·lacions per a millorar la seva gestió.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 45