Bombers

Els Bombers de la Generalitat treballen en dos incendis forestals a la demarcació de Girona

query_builder   20 juliol 2012 18:19

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en dos incendis forestals a la demarcació de Girona

  • Una trentena de dotacions terrestres i 8 mitjans aeris continuen treballant a l’incendi de Sant Feliu de Buixalleu
  • Una dotzena de vehicles i 3 mitjans aeris treballen en un nou incendi a Llagostera
  • Protecció Civil manté activada la fase d’alerta de l’INFOCAT
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per estabilitzar el perímetre de l’incendi que afecta Grions, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu. Els Bombers, que mantenen un dispositiu d’una trentena de dotacions terrestres i 8 mitjans aeris, treballen per aturar el cap del foc a una pista forestal i evitar que pugui propagar-se pel fons del Barranc de Noalard.
 
Segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, com a mesura preventiva s’han desallotjat sis persones de la casa de colònies Can Vendrell i quatre de la masia Can Cerdanya. S’ha habilitat el pavelló de Sant Feliu de Buixalleu per atendre els desallotjats. La urbanització Riuclar no està confinada però els Mossos d’Esquadra  patrullen per la zona per si fos necessari confinar els veïns a causa del fum.
 
Com a conseqüència del foc, la carretera Gi-553 està tallada en els dos sentits de la marxa entre els quilòmetre 0 i el 6, informa el Servei Català de Trànsit. Es fan desviaments per les carreteres Gi-552 i C-35.
 
Fins al lloc, a més, s’han desplaçat una desena de patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques i efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres.
 
A les 17.07 hores els Bombers han estat alertats d’un altre incendi de vegetació forestal al costat de la carretera GiV-6821 punt quilomètric 3’5, al terme municipal de Llagostera.
 
El foc ha cremat una pila de llenya i ha agafat massa forestal. Ha pujat un turonet però en baixar-lo ha perdut intensitat i ja no avança. Segons les primeres informacions l’incendi hauria cremat unes dues hectàrees. Hi treballen 3 mitjans aeris i una dotzena de terrestres.
 
Alerta de l’INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.
 
Cerdanyola del Vallès, 20 de juliol de 2012
18.15  hores