Protecció Civil

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla Infocat perquè cap dels incendis registrats ahir estan actius

query_builder   21 juliol 2012 11:46

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla Infocat perquè cap dels incendis registrats ahir estan actius

  • Protecció Civil manté la Prealerta per risc d’incendi a 14 comarques del nord-est i sud del país
 
  • Els incendis de Grions, a Sant Feliu de Buixalleu, i Llagostera s’han donat per controlats i l’incendi a Sant Feliu Sasserra (Bages) es troba en fase de control
 
  • Les comarques en Prealerta són: Anoia, Alt i Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, Segarra, Alt i Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat aquest matí la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, perquè cap dels incendis múltiples registrats ahir es troba actiu. Hores d’ara, tant l’incendi de Grions, a Sant Feliu de Buixalleu, com el de Llagostera s’han donat per controlats i el de Sant Feliu Saserra està en fase de control.
 
D’altra banda, la DGPC manté la Prealerta per risc d’incendi a 14 comarques del nord-est i sud del país. La Prealerta es mantindrà, com a mínim, durant tot el dia d’avui. Les comarques afectades són:
 
  • Catalunya Central: Anoia
  • Girona: Alt i Baix Empordà, Gironès i Pla de l’Estany
  • Lleida: Segarra
  • Tarragona: Alt i Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
  • Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
Al llarg del matí cinc dotacions del cos de Bombers de la Generalitat continuaran fent tasques de vigilància per comprovar que no hi ha cap punt calent a la zona afectada pel foc a Grions, que ha cremat, segons el cos d’Agents Rurals, 8 hectàrees de vegetació forestal. Pel que fa a l’incendi de Llagostera es mantindrà un dispositiu d’una dotació.
 
D’altra banda, l’incendi de Sant Feliu Sasserra continua, des d’ahir a les 22.00 hores, en fase de control. Aquest matí unes 35 dotacions terrestres continuaran treballant en les tasques d’extinció del foc i al llarg del dia un helicòpter de comandament farà algun vol de reconeixement de la zona de l’incendi.
 
Segons les darreres dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat 377,19 ha (Prats de Lluçanès 2,52, Oristà 126,61, Olost 1,34, de la comarca d'Osona i 246ha Sant Feliu Sasserra, de la comarca del Bages).
 
Segons el Servei Català de Trànsit, continua tallada, en els dos sentits de la marxa, la carretera B-431, a l’alçada de Sant Feliu Sasserra, per qüestions operatives.
 
Els municipis de Sant Feliu Sasserra i Lluçà mantenen activats els seus respectius plans d'emergències locals en fase d'emergència.
 
El Telèfon d'emergències 112 ha atès 1.172 trucades relatives als diferents incendis des d'abans d'ahir fins avui.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.