Bombers

L'incendi a Sant Feliu Sasserra, en fase de control

query_builder   20 juliol 2012 22:43

event_note Nota de premsa

L'incendi a Sant Feliu Sasserra, en fase de control

  • Els incendis de Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera es troben en fase de control
  • Extingits els incendis de Bellver de Cerdanya i Castellar del Vallès
  • Protecció Civil manté activada la fase d’alerta de l’INFOCAT
L’incendi de Sant Feliu Sasserra es troba, des de les 22.00 hores d’aquesta nit, en fase de control. Al lloc continuen una seixantena de dotacions terrestres que s’aniran retirant fins a quedar-se un dispositiu de 22 vehicles que resseguiran el perímetre i repassaran els punts calents. Els mitjans aeris ja s’han retirat amb l’arribada de l’ocàs.
 
Segons les darreres dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat 377,19 ha (Prats de Lluçanès 2,52, Oristà 126,61, Olost 1,34, de la comarca d'Osona i 246ha Sant Feliu Sasserra, de la comarca del Bages).
 
Els incendis forestals a Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera es troben en fase de control. A Sant Feliu de Buixalleu, que hauria cremat 8 hectàrees segons els Agents Rurals, es mantindrà un dispositiu, durant la nit, de cinc dotacions. Segons informa la Direcció General de Protecció Civil, els veïns i els ocupants de la casa de colònies de Can Vendrell que havien estat desallotjats preventivament, ja poden tornar. A  Llagostera, on el foc ha cremat 1’1 hectàrees, hi treballen dues dotacions amb l’ajuda d’una màquina retroexcavadora que remou les piles de llenya. Els incendis de Bellver de Cerdanya i Castellar del Vallès ja estan extingits.
 
Alerta de l’INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.