Protecció Civil

Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat per risc d'incendi avui a 24 comarques catalanes

query_builder   22 juliol 2012 11:25

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat per risc d'incendi avui a 24 comarques catalanes

  • El risc d’incendi augmenta respecte ahir i passa de 14 a 24 comarques, sobretot, dels extrems nord-est i sud del país
  • El Telèfon d’emergències 112 ha atès 1.234 trucades relatives a incendis des de dijous passat fins ara
  • Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT aquest matí, per risc d’incendi a 24 comarques catalanes, sobretot, dels extrems nord-est i sud del país.
 
La Prealerta, que es mantindrà durant tot el dia d’avui, afecta a:
 
  • Alt Pirineu i Aran : Alt Urgell i Pallars Jussà
  • Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà i Solsonès
  • Girona: Alt i Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany i Selva
  • Lleida: Noguera, Pla d'Urgell, Segarra i Urgell
  • Tarragona: Alt i Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat
  • Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta
 
Cal recordar que, ahir a les 19:52 hores, el cos de Bombers de la Generalitat va donar per controlat l’incendi de Sant Feliu Sassera, que ha cremat 377,19 hectàrees, i que segons el Servei Català de Trànsit, ja no hi ha cap carretera tallada per aquest incendi.
 
El Telèfon d'emergències 112 ha atès, des de dijous passat i fins ara, 1.234 trucades relatives a diferents incendis. Una cinquena part de les trucades va tenir origen al municipi de Sant Feliu Sasserra (Bages) i les comarques del Bages i del Vallès Occidental sumen quasi la meitat de totes les trucades per incendis, seguides de prop per La Selva. L’incendi de Sant Feliu Sasserra (Bages) va generar 207 trucades, gairebé totes del dijous 19; pel de Sant Feliu de Buixalleu (La Selva), el telèfon 112 va rebre 172 trucades el passat divendres; i el foc de Llagostera (Gironès) va causar 106 trucades també abans d’ahir.
 
D’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.