Bombers

Els Bombers de la Generalitat demanen el confinament de les poblacions de la Jonquera, Agullana i Capmany

query_builder   22 juliol 2012 16:18

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat demanen el confinament de les poblacions de la Jonquera, Agullana i Capmany

 
  
  • El confinament implica que la gent es quedi a casa i tanqui portes i finestres
  • Es demana a la gent que no es desplaci a la zona de l’incendi
  • A causa de l’incendi diversos masos i cases, així com els treballadors d’una empresa, han estat desallotjats
  • S’ha habilitat el pavelló de la Jonquera per portar els veïns que han estat desallotjats
  • S’incorporen a les tasques d’extinció efectius i mitjans aeris dels Bombers francesos
  • S’ha sol·licitat al Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente la incorporació de tres mitjans aeris
  • Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Infocat així com la prealerta del Ferrocat . També ha iniciat la Prealerta del Ferrocat per afectació a la circulació al túnel de l’AVE al Pertús
  • Segons dades provisionals, el foc ja ha cremat més de 150 hectàrees
Els Bombers de la Generalitat han demanat el confinament de les poblacions de la Jonquera, Agullana i Capmany, el que implica que els veïns s’han de quedar a casa i tancar portes i finestres. Així mateix es demana que la gent no s’acosti a la zona de l’incendi.
 
Segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, com a mesura preventiva s’han desallotjat els treballadors d’una empresa que es troba al punt quilomètric 6’5 de l’AP-7 i s’ha demanat el confinament dels veïns de la zona nordest de la Jonquera. Policia Local està desallotjant, preventivament, algunes cases del nucli urbà de la Jonquera. Helicòpters dels Bombers de la Generalitat han desallotjat alguns veïns de masos aïllats de la zona.
 
Una seixantena de dotacions terrestres continuen treballant per aturar l’incendi que avança amb molta intensitat a l’Empordà empès pel fort vent de tramuntana que bufa a la zona. A causa de la intensitat del vent els vuit mitjans aeris que s’han desplaçat fins a la zona no poden descarregar sobre les flames. Els aparells es troben a la zona preparats per poder incorporar-se en quant les condicions meteorològiques ho permetin. En aquest sentit la previsió indica que a partir de les 17.00 hores d’aquesta tarda pot baixar la intensitat del vent.
 
A les tasques d’extinció s’incorporen vuit mitjans aeris dels Bombers francesos a més d’una desena de dotacions terrestres, entre les quals hi ha una ambulància. També s’ha sol·licitat la incorporació de tres mitjans aeris del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
 
També està previst que s’incorpori maquinària pesant per col·laborar en les tasques d’extinció.
 
A causa de l’incendi, i segons informa el Servei Català de Trànsit, l’autopista AP-7 i la carretera N-II, a la Jonquera, estan totalment tallades. Els vehicles es desvien per la sortida 4 de l’AP-7. Així mateix als punts quilomètrics de la N-II 760 i 763 es demana als vehicles que retornin en direcció sud.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat preventivament l’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT aquesta tarda, per l’afectació a les infraestructures viàries, a l’AP-7, la carretera N-II i túnel de l’AVE, a més de les evacuacions de les zones de la Porta Catalana, el Mas, la zona Escudero i en nord de la Jonquera, a causa de l’incendi forestal que s’ha declarat aquest migdia a la Jonquera. Els evacuats els dirigeixen al pavelló de la Jonquera.
 
La DGPC també ha iniciat la Prealerta del pla d’actuació del Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat perquè s’ha tallat, preventivament i per manca de visibilitat, la circulació al túnel de l’AVE al Pertús a causa l’incendi forestal a la Jonquera.
 
Segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat ja 150 hectàrees de vegetació forestal.
 
Fins al lloc s’han desplaçat una vintena de patrulles dels Mossos d’Esquadra, ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, efectius de la Policia Local, dels Agents Rurals, i voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres.