Bombers

Els incendis de Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera ja estan controlats, i el de Sant Feliu Sasserra continua en fase de control

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta de l'INFOCAT

query_builder   21 juliol 2012 09:46

event_note Nota de premsa

Els incendis de Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera ja estan controlats, i el de Sant Feliu Sasserra continua en fase de control

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta de l'INFOCAT

Els incendis de Grions, a Sant Feliu de Buixalleu, i el de Llagostera ja s’han donat per controlats. Al llarg del matí cinc dotacions continuaran fent tasques de vigilància per comprovar que no hi ha cap punt calent a la zona afectada pel foc a Grions, que ha cremat, segons el cos d’Agents Rurals, 8 hectàrees de vegetació forestal. Pel que fa a l’incendi de Llagostera es mantindrà un dispositiu d’una dotació.
 
L’incendi de Sant Feliu Sasserra continua, des d’ahir a les 22.00 hores, en fase de control. Durant la nit una vintena de dotacions han estat resseguint el perímetre, que es manté estable, i repassant els punts calents. Durant al matí unes 35 dotacions terrestres continuaran treballant en les tasques d’extinció del foc. Els mitjans aeris estan preparats per incorporar-se al dispositiu d’extinció en cas que sigui necessari. Al llarg del dia un helicòpter de comandament farà algun vol de reconeixement de la zona de l’incendi.
 
Cal recordar que, segons les darreres dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat 377,19 ha (Prats de Lluçanès 2,52, Oristà 126,61, Olost 1,34, de la comarca d'Osona i 246ha Sant Feliu Sasserra, de la comarca del Bages).
 
Segons informacions del Servei Català de Trànsit, continua tallada, en els dos sentits de la marxa, la carretera B-431, a l’alçada de Sant Feliu Sasserra. El tall respon, bàsicament, a qüestions operatives, ja que la carretera és lloc d’accés i de circulació dels vehicles dels cossos d’emergència que formen part del dispositiu de l’incendi.
 Alerta de l’INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.