Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   21 juliol 2012 12:30

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi sincrementa als dos extrems del pais. Predomina el perill alt o molt alt als dos extrems i és moderat a l’interior amb zones d’alt, moderat a la costa central  i baix al Pirineu.
Mapa

 
Els incendis de Grions, a Sant Feliu de Buixalleu, i el de Llagostera ja s’han donat per controlats. Al llarg del matí cinc dotacions continuaran fent tasques de vigilància per comprovar que no hi ha cap punt calent a la zona afectada pel foc a Grions, i a Llagostera es mantindrà un dispositiu d’una dotació. L’incendi de Sant Feliu Sasserra, al Bages, es manté en fase de control i hi ha un dispositiu d’una trentena de dotacions terrestres al Bages amb la possibilitat d’incorporar els mitjans aeris, i unitats del Grup d’Actuacions Especials, en cas de necessitat.
 
Aquesta nit no s’han recuperat les humitats, per cinquè dia consecutiu, al sud del país i a l’alt Empordà, amb la qual cosa el risc d’incendi continua alt. A més, durant el dia es preveu tramuntana al nord i marinades reforçades a la Vall de l’Ebre i del Llobregat, i de cara a la tarda entrarà vent de mestral al sud.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, la tramuntana seguirà bufant amb força a l’Empordà; les temperatures aniran clarament a la baixa i creixeran nuvolades a la zona del Pirineu on, juntament amb el Prepirineu i el quadrant nord-est del país, hi poden haver ruixats a partir del migdia, localment acompanyats de tempesta. No es descarten ruixats febles al litoral i prelitoral central, cap al vespre.
 
La Direcció General de Protecció Civil ha desactivat la fase d’Alerta de l’INFOCAT, que ha passat a situació de Prealerta per la reducció de risc en els incendis múltiples registrats ahir, ja que tant el de Sant Feliu de Buixalleu com el de Llagostera s’han donat per controlats i el de Sant Feliu Saserra, que ha cremat 377 ha., està en fase de control. A conseqüència d’aquest últim i per tasques operatives, continua tallada la carretera B-431, a l’alçada del municipi afectat.
 
La situació de Prealerta es mantindrà, com a mínim, durant tot el dia d’avui, que presenta 14 comarques amb risc d’incendi forestal. Distribuïdes per demarcacions són:
-       Catalunya Central: Anoia
-       Girona: Alt i Baix Empordà, Gironès i Pla de l’Estany
-       Lleida: Segarra
-       Tarragona: Alt i Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
-       Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal

Mapa de risc d'incendi forestal
JPG | 253