Bombers

A causa de l'incendi de l'Empordà, es demana el confinament de Llers i Pont de Molins

query_builder   22 juliol 2012 18:36

event_note Nota de premsa

A causa de l'incendi de l'Empordà, es demana el confinament de Llers i Pont de Molins

  •  Prèviament els Bombers ja havien demanat el confinament de les poblacions de la Jonquera, Agullana, Capmany, Biure, Vilarnadal, Sant Climent Sescebes i Masarac
  • Es demana a la gent que no es desplaci a la zona de l’incendi
  • Tallades l’autopista AP-7, i les carreteres N-II, Gi-500, Gi-501 i Gi-610
  • Protecció Civil ha activat la fase d’emergència del pla Infocat
  •  Es manté la Prealerta del pla Ferrocat pel tall de circulació de l’AVE al túnel del Pertús (la Jonquera)
Els Bombers de la Generalitat han demanat el confinament també dels nuclis de població de Llers i Pont de Molins. Prèviament ja s’havia demanat el confinament de les poblacions de la Jonquera, Agullana, Capmany, Biure, Vilarnadal, Sant Climent Sescebes i Masarac. El confinament implica que els veïns s’han de quedar a casa, i a l’interior d’algun edifici, i tancar portes i finestres. Així mateix es demana que la gent no es desplaci a la zona de l’incendi.
 
Una vuitantena de dotacions terrestres treballen intensament per aturar el front de l’incendi que ha arribat a l’alçada de Pont de Molins. Els mitjans aeris continuen sense poder treballar a la zona de l’incendi a causa del fort vent que bufa. S’ha incorporat també maquinària pesada.
 
El cos d’Agents Rurals informa que l’incendi ja ha cremat 1.000 hectàrees.
 
Recordar que a les tasques d’extinció col·laboren efectius dels Bombers francesos i del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, a causa de l’incendi estan tallades, en els dos sentit de la marxa l’autopista AP-7, i les carreteres N-II, Gi-500, Gi-501 i Gi-610. A més, hi ha molts problemes per circular de Portbou a França per la N-260.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha passat aquesta tarda a fase d’emergència el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per l’incendi forestal que s’ha declarat aquest migdia a la Jonquera. Les poblacions de Palau de Santa Eulàlia, Palau-Saverdera i la Jonquera tenen els seus Plans d’Emergències Municipals activats.
 
La DGPC també ha iniciat la Prealerta del pla d’actuació del Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat perquè s’ha tallat, preventivament i per manca de visibilitat, la circulació al túnel de l’AVE al Pertús a causa l’incendi forestal a la Jonquera.
 
Fins al lloc s’han desplaçat més de 40 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 11 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, efectius de la Policia Local, dels Agents Rurals, i nombrosos voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres.