Drets Socials

El conseller Cleries visita a l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell diversos equipaments per a gent gran i acampades de joves

query_builder   27 juliol 2012 09:31

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries visita a l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell diversos equipaments per a gent gran i acampades de joves

L’acompanyen el director general de Joventut, Toni Reig, i el director dels serveis territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Joan Ramon Saura
 
Més de 21.000 infants i joves participen en 506 activitats d’estiu a la demarcació de Lleida
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, visita avui divendres i demà dissabte a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i l’Alt Urgell diversos equipaments per a gent gran i activitats d’estiu per a joves que s’estan duent a terme aquest mes de juliol. L’acompanyen el director general de Joventut, Toni Reig, i el director dels serveis territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Joan Ramon Saura.
 
Al llarg d’avui el conseller centrarà la seva jornada al Pont de Suert on després de visitar l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça es desplaçarà fins a la llar d’infants del municipi, que acull el casal d’estiu municipal. Posteriorment visitarà el casal de gent gran de CatalunyaCaixa i futur espai també per a joves. A continuació la comitiva es traslladarà a la Residència per a Gent Gran de l’Alta Ribagorça, on tindrà lloc un modest homenatge a les persones residents. El penúltim punt del programa serà a Vilaller per conèixer in situ les activitats d’estiu que promou la Fundació Verge Blanca a la casa de colònies Montsant. I finalment, el conseller anirà al local de l’Associació d’Avis l’OM de Vilaller per visitar aquesta associació i mantenir una breu trobada amb els membres de la junta de govern de l’entitat.
 
Demà dissabte, el conseller Cleries i la resta de representants del Departament acudiran de nou al Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça on tenen previst mantenir una trobada amb representants de les Associacions de Dones d’aquesta comarca. Posteriorment, la comitiva farà una visita oficial a l’Ajuntament de Sarroca de Bellera i tot seguit es desplaçarà a tres activitats d’estiu per a joves: l’acampada de l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines de Cervera a Sarroca de Bellera, l’acampada de la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà a la Pobleta de Bellveí (la Torre de Cabdella) i el camp de treball gestionat per l’Associació Sasc-Pixies a Bescaran. En aquest darrer cas, es tracta d’una activitat organitzada per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família que duu per títol “Recerca d’antics camins fronterers a l’Alt Urgell”.
 
El conseller ha explicat que “sempre que puc m’agrada recórrer el país per poder intercanviar amb les persones d’arreu inquietuds i experiències. En aquesta visita de dos dies estic coneixent de primera mà moltes persones d’edats molt diferents i inquietuds ben diverses. Aquest contacte m’enriqueix com a persona i com a polític”.
 
21.273 assistents en 506 activitats d’estiu a Lleida
La demarcació de Lleida concentra aquest estiu un total de 21.273 assistents en 506 activitats d’estiu per a joves, dels quals 18.461 són infants i joves participants i 2.812 monitores i monitors. Per tipologies d’estada, la gran majoria participen en casals de vacances (184), colònies (133) i acampades (132), seguit de rutes (39) i camps de treball (18). Segons dades de la Direcció General de Joventut, aquests participants són majoritàriament procedents de la resta de comarques catalanes, a excepció dels casals d’estiu, concorreguts tradicionalment per nois i noies de la pròpia població on s’organitzen.
 
Per comarques, el Pallars Sobirà és on més activitats s’organitzen (124), seguit de la Noguera (73), el Segrià (58), el Solsonès (54), el Pallars Jussà (46) i l’Alt Urgell (35).
 
Josep Lluís Cleries ha destacat la importància d’aquestes activitats d’estiu, ja que són “una excel·lent oportunitat perquè els més joves gaudeixin del seu temps lliure tot aprenent, com a complement ideal a la tasca formativa de la família i de l’escola”.