Bombers

Incendis

L'incendi de l'Empordà entra en fase de control

query_builder   24 juliol 2012 21:09

event_note Nota de premsa

L'incendi de l'Empordà entra en fase de control

 
 
  • La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat rebaixa el Pla  INFOCAT a fase d’alerta
  • El perímetre del foc està estable i el dispositiu d’extinció continuarà treballant al llarg de la nit
  • S’ha aixecat la restricció de mobilitat a tots els nuclis de població afectats i només resta una carretera secundària tallada
  • El subministrament elèctric s’ha normalitzat i les incidències telefòniques minven
  • Encara queden vuit persones ingressades i el ferit més crític ha sortit de perill
 
  
Els Bombers de la Generalitat han donat en fase de control, a les 20.30 hores,  l’incendi que crema, des de migdia de diumenge, la zona de l’Empordà.
 
A hores d’ara el perímetre del foc està estable i encara queden molts punts calents a l’interior, però la seva evolució no supera la capacitat d’extinció.
 
Els mitjans aeris comencen a retirar-se amb l’ocàs, mentre que els efectius terrestres dels Bombers de la Generalitat, amb la col·laboració de la Unidad Militar de Emergencias, els Sapeurs-Pompiers francesos, els Bombers d’Andorra, continuaran tota la nit treballant a la zona.
 
El dispositiu d’extinció i seguretat compta també amb efectius dels Mossos d’Esquadra, voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), personal del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, membres del Cos d’Agents Rurals, policies locals, tècnics i voluntaris de Protecció Civil, membres de la Creu Roja, unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), entre d’altres.
  
Pel que fa a les persones ferides, tot i que encara continuen ingressades 6 persones, no es tem per la vida de cap d’elles, ja que el ferit més crític ha sortit de perill.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha rebaixat el Pla Infocat d’Emergència 1 a fase d’Alerta.
 
La única via afectada en aquest moment és la GI-504, que queda reservada a la circulació de vehicles d’emergències. També està restringit el pas pel conegut com a “carrer Major de Darnius” que uneix Darnius i Boadella i les Escaules.
 
Els serveis de telefonia fixa afectats són: 567 línies en 4 municipis: Cantallops, la Vajol, Darnius, Pont de Molins, mentre que el subministrament elèctric està completament normalitzat.
 
S’ha aixecat la restricció de mobilitat i a hores d’ara no hi ha cap municipi amb ordre de confinament.
 
La superfície provisional afectada per l’incendi es manté en 13.953 hectàrees .
 
 
Incendi a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (Baix Empordà)
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 19.07 hores, l’avís d’una columna de fum a la zona de les Gavarres. Tres mitjans aeris i deu de terrestres s’han mobilitzat per extingir les flames que afectaven l’exterior d’una masia al municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. El foc està controlat.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 24 de juliol de 2012
21.00 hores