Bombers

El dispositiu d'extinció de l'incendi de l'Empordà es mantindrà al llarg de les properes hores

query_builder   24 juliol 2012 23:12

event_note Nota de premsa

El dispositiu d'extinció de l'incendi de l'Empordà es mantindrà al llarg de les properes hores

 
  • Més d’un miler d’efectius treballaran tota la nit per assegurar el perímetre i revisar l’interior
  • El foc està en fase de control però encara hi ha zones que poden revifar
  • La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat té activat el  Pla  INFOCAT en  fase d’alerta
 
Al llarg d’aquesta propera nit es mantindrà actiu tot el dispositiu d’extinció de l’incendi de l’Empordà. Així s’ha decidit a la reunió operativa dels equips d’intervenció que s’ha dut a terme al Centre de Comandament de Figueres i on s’ha marcat la distribució de vehicles i l’estratègia d’actuació per a les properes hores.
 
Un miler d’efectius continuaran treballant intensament per assegurar el perímetre de l’incendi que, tot i mantenir-se estable, cal remullar. A més a més, els Bombers revisaran tota la superfície afectada per evitar possibles revifades, ja que a l’interior del perímetre del foc encara hi ha fumaroles i moltes clapes no cremades.
 
Els Bombers de la Generalitat mantindran 140 dotacions terrestres que treballaran bàsicament entre els municipis de Terrades i Darnius, a prop de l’embassament de Boadella, i als termes de Capmany i Agullana.
 
Així mateix, els efectius de la Unidad Militar de Emergencias, els Sapeurs-Pompiers francesos i els Bombers d’Andorra recolzaran les tasques d’extinció, tot resseguint el perímetre i remullant la zona interior, mentre que les patrulles dels Mossos d’Esquadra i del Cos d’Agents Rurals realitzaran tasques de seguretat i control.
 
El dispositiu d’extinció compta també amb els membre de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Creu Roja i SEM, entre d’altres.
 
Es preveu una bona recuperació d’humitats per aquesta propera nit i això, juntament amb la poca intensitat de vent que hi ha a hores d’ara a la zona, afavoreix les feines dels Bombers per controlar l’incendi. Per aquest motiu, i a mesura que es mantinguin aquestes condicions meteorològiques, s’aniran reduint paulatinament els efectius destinats a la zona.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha rebaixat el Pla Infocat d’Emergència 1 a fase d’Alerta a les 20.30 hores, un cop l’incendi ha entrat en fase de control.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 24 de juliol de 2012
23.44 hores