Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura organitza diverses jornades tècniques arreu de Catalunya adreçades al sector agrari

query_builder   26 juliol 2012 13:54

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura organitza diverses jornades tècniques arreu de Catalunya adreçades al sector agrari

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha organitzat un seguit de jornades tècniques per als pròxims dies.
 
En aquest sentit, el pròxim dimarts  31 de juliol, a partir de les 17 hores, en el marc de Firagost, tindrà lloc la jornada Alternatives al combustible per a tractors agrícoles. Autoconsum d’olis vegetals. (Cambra de Comerç de Valls, carrer Jacint Verdaguer, 1, Valls).
 
Davant l’actual context amb fortes variacions en els preus de combustibles i productes agraris, de contínua evolució tecnològica i d’una creixent preocupació per l’estalvi energètic i la sostenibilitat en el desenvolupament de totes les activitats, us proposem una anàlisi minuciosa i objectiva sobre la viabilitat i perspectives d’utilitzar olis vegetals no transformats en motors agrícoles i en règim d’autoconsum. Es pretén abordar pràcticament tots els aspectes rellevants: la tecnologia en la producció, les modificacions dels motors, les propietats dels olis vegetals utilitzats com a biocombustibles, qualitats i rendiments comparatius, rotacions de cultiu i rendiments, models d’organització logística, marc legal, fiscalitat i viabilitat econòmica.
 
 
Altres jornades tècniques per als pròxims dies
 
La fertilització de l’arròs
Dimarts, 31 de juliol de 2012
10.00 hores
Estació Experimental de l’Ebre, carretera Balada, km.1, Amposta
 
Jornada de sanitat vegetal en olivera
Divendres, 3 d’agost de 2012
10.00 hores
Sala d’actes de la Cooperativa, c/ Sant Antoni, 26, Vila-Seca