Bombers

Una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat continuaran treballant aquesta nit a l'incendi de l'Empordà

query_builder   26 juliol 2012 21:55

event_note Nota de premsa

Una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat continuaran treballant aquesta nit a l'incendi de l'Empordà

 
  • El foc continua en fase de control

 

  • Protecció Civil de la Generalitat manté el pla INFOCAT en fase d’alerta
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuaran tota la nit treballant, amb una vintena de dotacions terrestres, a l’incendi de l’Empordà.
 
El foc encara està en fase de control, ja que les elevades temperatures i la baixa humitat augmenten la possibilitat de revifalles. Al llarg del dia d’avui han anat revifant diversos punts calents, encara que les fumaroles han estat apagades de seguida. Tot i això, no es pot baixar la guàrdia i durant la nit els bombers remullaran la superfície afectada, sobretot el flanc est de l’incendi al sud de l’embassament de Boadella.
 
El recolzament dels bombers francesos, així com de la Unidad Militar de Emergencias ja s’ha retirat al migdia. Ara, els Bombers de la Generalitat continuaran treballant en les tasques d’extinció per poder donar el foc per controlat demà al matí.
 
Segons les dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada és de 13.824 hectàrees. Per municipis, els més afectats han estat Capmany, amb 2.637 hectàrees cremades i la Jonquera, amb 2.365. La resta de termes municipals afectats han estat Llers (1.591 Ha), Agullana (1.365 Ha), Darnius (1.064 Ha), Biure (961 Ha), Boadella i les Escaules (909 Ha); Terrades (583 Ha); Masarac (483 Ha), Avinyonet de Puigventós (461 Ha); Vilanant (437 Ha), Cantallops (430 Ha), Pont de Molins (334 Ha), Sant Climent Sescebes (128 Ha),  Figueres (26 Ha), Vilafant (25 Ha) i Cabanes (18 Ha).
 
Pel que fa al tipus de vegetació afectada a l’incendi és principalment alzina surera en un 50%, un 25% de matolls, seguit d’un 20% de pi i un 5% d’altre massa forestal.
 
Segons les informacions facilitades pel Servei Català de Trànsit, continuen tallades amb pas restringit les carreteres GI-504 GIV-5042.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla INFOCAT.
 
Hem de recordar que el conseller d’Interior, Felip Puig, ha demanat aquesta tarda la màxima precaució i prevenció davant una situació generalitzada d’elevat risc d’incendi a tot el país per demà a tot el país.
 
Al llarg de la tarda, els Bombers de la Generalitat han realitzat diverses actuacions per petits incendis a la demarcació de Girona. S’ha treballat a Roses, a Sant Llorenç de la Muga, a Llagostera, a Begur i a Massanes, on han cremat diversos focus de vegetació.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 26 de juliol de 2012
21.00 hores