Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   26 juliol 2012 12:41

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat s’incrementa el perill d’incendi. Serà d’alt a molt alt a l’interior, entre moderat i alt al Prepirineu i baix al Pirineu occidental
Mapa diari de risc d'incendi forestal
Els Bombers de la Generalitat mantenen l’incendi de l’Empordà en fase de control. Durant aquesta nit els Bombers han remullat la zona afectada i han fet rutes de vigilància que els ha permès detectar i amb actuar amb rapidesa i eficàcia davant de possibles fumarades a zones encara calentes.

Hores d’ara es mantenen una trentena de vehicles dels Bombers de la Generalitat que compten amb el suport dels mitjans aeris cas que sigui necessari.

D’altra banda, aquesta nit no s’ha recuperat la humitat relativa en general a tota la zona de Terres de l'Ebre, que acumula molts dies amb humitats relatives molt baixes.
 
L’entrada de massa d’aire del sud des del mar cap a l'interior de Catalunya, pot implicar que les humitats a la primera línia del litoral siguin altes i en arribar a la zona del prelitoral siguin més baixes.

Cal destacar que avui no es preveuen altres situacions meteorològiques de risc.
 
El vent serà fluix i de direcció variable. Durant el centre del dia bufarà de component sud i est entre fluix i moderat. La humitat relativa durant el dia se situarà entorn al 50% al interior i entre 60% i 70% al litoral.  Excepcionalment pot arribar a 80% a final del dia.
Les temperatures seran lleugerament més elevades que les d’ahir, oscil•lant entre els 25 i 30ºC al litoral i entre 32 i  37 ºC a Ponent, prelitoral nord i Prepirineu, i entre 30 i 35 ºC a la resta del territori.
 
El cel estarà serè o poc ennuvolat en conjunt i es donaran algunes precipitacions aïllades a punts del Pirineu occidental durant la tarda.

La Direcció General de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’alerta durant el dia d'avui, per l’incendi de l’Alt Empordà. El risc d’incendi forestal és alt a 31 comarques catalanes. Són les següents:

•    Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
•    Catalunya Central: Anoia, Bages, Solsonès, Berguedà i Osona
•    Girona: Alt i Baix Empordà, Pla de l’Estany, Gironès, Selva, Garrotxa i Ripollès
•    Lleida: Segarra, Noguera, Segrià, Garrigues i Urgell
•    Tarragona: Alt i Baix Camp, Priorat i Conca Barberà
•    Terres de l’Ebre: Terra Alta, Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Montsià
•    Alt Pirineu i Aran:  Pallars Jussà i Cerdanya

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació d’alerta als municipis de les comarques afectades.


 

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal

Mapa de risc d'incendi forestal
GIF | 23