Interior

Interior i la Diputació de Barcelona signen un conveni de col·laboració en gestió del risc forestal

query_builder   26 juliol 2012 18:05

event_note Nota de premsa

Interior i la Diputació de Barcelona signen un conveni de col·laboració en gestió del risc forestal

  • Aquest conveni és un pas més en la col·laboració institucional que s’ha engegat aquest any entre Generalitat i Diputació per combatre els incendis
FOTO
El conseller d’Interior, Felip Puig, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració en gestió del risc forestal.
 
Amb aquest conveni es formalitza un marc de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a través la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior i l’Àrea de Medi Natural, per fer front a les emergències generades pels incendis forestals, amb l’objectiu de reforçar la coordinació i l’intercanvi d’informació entre ambdues institucions per al bon funcionament dels plans de prevenció d'incendis forestals i dels plans d’actuació municipals, i per a la millora del coneixement dels incendis forestals. En definitiva, una eina més per la gestió del risc forestal.
 
Durant la signatura del conveni, el conseller Puig ha destacat que “estem corregint una anomalia història, i és que la col·laboració institucional sigui un propòsit que vagi més enllà de les visions més polítiques o partidistes" i ha afegit que "tot això ens porta a optimitzar recursos”.
 
Per la seva part, el president de la Diputació, Salvador Esteve, ha dit que amb aquest conveni “aconseguim que en l’hora que hi ha una emergència parlem tots els mateix idioma”.
 
En aquest sentit, la Diputació de Barcelona posa a disposició de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat una connexió a la base de dades de la seva Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals, la qual recull els plans d’emergència actualitzats de 247 municipis de les comarques de Barcelona, redactats en els darrers anys, així com els plans de prevenció de 433 urbanitzacions de municipis de les comarques de Barcelona, que contenen un Pla d’Evacuació, redactat conjuntament amb els municipis.
 
El conveni també estableix que la Diputació de Barcelona revisarà, juntament amb els municipis, els plans ja homologats, segons els criteris de periodicitat establerts a la normativa legal vigent, i recolzarà els ajuntaments en l’activació i execució dels plans d’actuació municipals, en el marc del Pla d’Informació i Vigilància contra els Incendis Forestals, que realitza anualment amb els Ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestal, i informarà d’aquest suport a la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per la seva banda, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat posa a disposició de la Diputació de Barcelona, i en concret, del seu Pla d’Informació i Vigilància contra els Incendis Forestals, una posició de tècnic-operador del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) durant les campanya d’estiu de prevenció i lluita contra els incendis forestals, que ja s’ha fet efectiva en l’actual campanya forestal.
 
Així doncs, amb la signatura d’aquest conveni es formalitzen algunes de les mesures que ja s’han posat en marxa en aquesta campanya forestal, com la presència i participació de la Diputació de Barcelona en les reunions operatives del CECAT, i la millora de l’intercanvi d’informació. A més a més, el conveni també estableix que la Diputació de Barcelona participi en els grups de treball de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya en relació als incendis forestals.
 

2  

Fitxers adjunts

FOTO1

FOTO1
JPG | 481

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 488