Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Consell Català de la Producció i Carrefour integrada promouen el consum de productes catalans als centres comercials de la cadena

query_builder   27 juliol 2012 12:56

event_note Nota de premsa

El Consell Català de la Producció i Carrefour integrada promouen el consum de productes catalans als centres comercials de la cadena

La producció integrada promou el consum de productes de qualitat, saludables i amb garantia de traçabilitat i que respecten el medi ambient i fan l’ús racional dels productes agroquímics.
els productes catalans integrats es promouran al Carrefour
els productes catalans integrats es promouran al Carrefour
 
 
Es tracta d'una iniciativa endegada pel Consell Català de la Producció Integrada (CCPI), organisme depenent del Departament d'Agricultura
 
L'objectiu de la promoció és donar a conèixer les qualitats d'aquest sistema productiu, basat en la protecció del medi ambient, el respecte per la salut humana i l'aplicació racional
 
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director regional de Catalunya de Carrefour, Francisco Domínguez, del president del Consell Català de la Producció Integrada, Eliseu Muní, i del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Salvador Jorba, ha fet una clara aposta "per un sistema productiu respectuós envers els humans i el medi ambient" en el decurs de la presentació que s'ha fet avui a Barcelona de la campanya a favor de la producció integrada, promoguda pel Consell Català de la Producció Integrada (CCPI) en col·laboració amb Carrefour.
 
L'objectiu d'aquesta campanya, que es durà a terme durant els mesos de juliol a octubre, és donar a conèixer al consumidor les característiques dels productes de producció integrada: són aliments de Catalunya; estan produïts mitjançant mètodes respectuosos envers la salut humana i el medi ambient, i els seus beneficis estan garantits mitjançant una certificació oficial.
 
Els consumidors trobaran els productes (préssecs, nectarines, paraguaians, prunes, pomes i peres) identificats amb una marieta, que simbolitza el respecte envers la fauna i la flora locals, i també envers el pagès i el consumidor.
 
Aquesta iniciativa, que es va dur a terme per primer cop l'any passat en 13 centres Carrefour, es va cloure amb la comercialització d'1.242.000 kg de fruita de llavor i pinyol sota el distintiu de producció integrada.
 
Enguany, la campanya es reprèn amb més intensitat, i el nombre d'establiments Carrefour s'incrementa fins a 61 (13 hipermercats i 48 supermercats); s'hi incorporen 13 hostesses que informaran els consumidors sobre els beneficis dels aliments produïts d’acord amb aquest sistema productiu. A més, es repartirà material de promoció a la resta d'establiments Carrefour que participen en aquest acció promocional.
 
En aquest sentit, el conseller ha remarcat la importància d'aquest tipus d'iniciatives en què "ens hi hem d'implicar totes les instàncies de la cadena alimentària per promoure entre els consumidors el coneixement i la valoració de la qualitat dels aliments produïts a Catalunya amb un ús limitat de productes agroquímics i d'adobs, i també l'aplicació de processos que afavoreixen la diversitat de l'ecosistema agrícola i potencien l'activitat conservadora del medi rural i del paisatge".
 
Pelegrí ha valorat molt positivament la bona predisposició de Carrefour en aquesta campanya, i la seva aposta per la producció de qualitat amb garantia certificada. En termes més generals, també ha destacat "la importància de l'adaptació de les empreses agrícoles intensives a la producció integrada per assegurar-ne la viabilitat econòmica sense renunciar a la sostenibilitat del territori".
 
“Produïm respectant els humans i el medi”
 
La producció integrada és  un sistema productiu que te cura de la protecció del medi ambient, la salut i la seguretat dels treballadors, l’ús racional d’agroquímics, i que alhora que garanteix una producció intensiva de qualitat.
 
A Catalunya, hi ha més de 2.000 operadores que fan producció integrada. Això representa més de 30.000 hectàrees de cultius que apliquen aquesta forma de producció; d’aquestes, el 70% utilitza tècniques alternatives a la lluita química per al control de les principals plagues a fi d’eliminar o minimitzar l’ús de plaguicides.
 
Per garantir aquest sistema de producció, Catalunya compta des de l’any 2001 amb el Consell Català de la Producció Integrada, que dóna resposta a les demandes de qualitat i seguretat en els aliments que exigeixen els consumidors responsables.
 
La qualitat i la seguretat dels aliments es garanteixen amb la concessió d’una certificació oficial que inclou la imatge d’una marieta, que és el distintiu de la producció integrada a Catalunya.
 
Els productors, elaboradors i envasadors dels aliments estan obligats a complir totes les condicions fixades a les normes tècniques de producció establertes per a cada cultiu, com ara l'obligació de dur un quadern d'explotació i, si escau, un quadern de postcollita en els quals recullen les anotacions de totes les intervencions fetes sobre el cultiu i els productes. Així es controla el cicle dels aliments, des del camp fins al punt de venda (traçabilitat).

2  

Imatges

els productes catalans integrats a Carrefour

els productes catalans integrats a Carrefour 192

els productes catalans integrats es promouran al Carrefour

els productes catalans integrats es promouran al Carrefour 147